ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δεν φαντάζεστε σε τι έχει αλλεργία αυτή η γυναίκα

Πολλοί μισούν τον χειμώνα. Ή καλύτερα το κρύο. Και περιμένουν υπομονετικά να περάσει, για να δώσει την θέση του στην πιο ζεστή άνοιξη και το ακόμα πιο ζεστό καλοκαίρι. Όσο όμως κι αν μισείς τον χειμώνα, δεν φτάνεις μέχρι θανάτου. Όπως αυτή η γυναίκα, που αν δεν βρίσκεται σε ζεστό μέρος τους πιο παγωμένους μήνες, μπορεί να πεθάνει.

Είναι από τον Καναδά (τι παιχνίδια παίζει η τύχη;) ονομάζεται Arianna Kent και είναι 21 ετών. Πάσχει από κνίδωση εκ ψύχους, που σημαίνει πως μια απότομη αλλαγή στη θερμοκρασία ή ακόμα και στο νερό, μπορεί να την στείλει στο νοσοκομείο.

Οι αντιδράσεις του οργανισμού της είναι εξαιρετικά άσχημες. Το αυτοάνοσο αυτό νόσημα δημιουργεί κνιδώσεις στο δέρμα που προκαλούν φαγούρα αλλά σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει και αναφυλακτικό σοκ. Μια περίοδο μάλιστα, έμπαινε στο νοσοκομείο τρεις φορές τον μήνα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της.

Και παρόλο που πρόκειται για μια σοβαρή πάθηση, οι άνθρωποι πολλές φορές δεν την παίρνουν στα σοβαρά. Η ίδια λεει «Ξέρω πως δεν είναι κάτι καθημερινο να λες ‘έχω αλλεργία στο κρύο’ αλλά είναι μια δύσκολη κατάσταση ειδικότερα όταν οι υπόλοιποι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει. Ακόμα και επαγγελματίες στο νοσοκομείο με κοιτούν λες και είμαι τρελή».

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ζει σε ένα μέρος όπου η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει ακόμα και τους -40 βαθμούς Κελσίου. Πρέπει να είναι συνέχεια προετοιμασμένη για οποιοδήποτε ενδεχόμενο και αποφεύγει ακόμα και το air condition.

«Το δέρμα μου καίγεται και έχω φαγούρα και για τον λαιμό μου είναι σαν ξαφνικά να με πιάνει άσθμα, έχοντας τεράστια δυσκολία στην αναπνοή. Είναι σαν κάτι να κάθεται πάνω στο στήθος μου και το αισθάνομαι βαρύτερο. Μπορώ να πάθω αναφυλακτικό σοκ, οπότε κουβαλάω πάντα φάρμακα μαζί μου».

Η 21χρονη τρομοκρατείται όταν βρίσκεται σε ένα μέρος που δεν υπάρχει άμεση ιατρική βοήθεια. Η πρώτη φορά που είχε τέτοια συμπτώματα ήταν στα 14, ενώ φτυάριζε το χιόνι. Νόμιζε προς στιγμήν πως επρόκειτο για αλλεργία σε τροφή. Όμως οι γιατροί τις έκαναν κάποια τεστ και ανακάλυψαν την σπάνια πάθησή της.

Το ότι ζει σε εκείνο το μέρος κάνει την καθημερινότητά της ακόμα πιο επικίνδυνη, αφού και μέχρι το αυτοκίνητο να πάει παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο. Και σε ένα πιο ζεστό μέρος βέβαια να βρισκόταν, θα έπρεπε πάλι να προσέχει: δεν πρέπει να βάζει πάγο σε ό, τι πίνει ή ακόμα και να κολυμπά σε κρύο νερό. Πάλι μαρτύριο θα ήταν δηλαδή.

Αν και η πάθησή της είναι σοβαρή, η Arianna μάλλον τα καταφέρνει. Αλλά αυτό θα γινόταν ακόμα ποιο έυκολο αν οι άνθρωποι γύρω της καταλάβαιναν τον κίνδυνο λίγο περισσότερο. «Όταν δούλευα σε εστιατόριο, φορούσα πάντα μια χοντρή ζακέτα και οι ανώτεροι μου έλεγαν πως η εμφάνισή μου είναι αντιεπαγγελματική. Όταν οι συνάδελφοί μου είδαν τι πάθαινα από τον κρύο άερα ή όταν πλησίαζα το ψυγείο, τότε κατάλαβαν».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact