ΕΛΛΑΔΑ

Δεν φτάνουν για το Αιγαίο τα ελληνικά μαχητικά F-16 και τώρα τα στέλνουν να ελέγχουν τον ΕΕΧ του Μαυροβουνίου…

Πολλή «δουλειά» αναμένει τους Έλληνες πιλότους μας οι οποίοι αυτήν την στιγμή είναι πλήρως «απασχολημένοι» με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, και τώρα θα αναλάβουν μέσω ΝΑΤΟ αποστολές εναέριων περιπολιών στο ουρανό του Μαυροβουνίου.

Ο υπουργός Άμυνας του Μαυροβουνίου Πρέντραγκ Μπόσκοβιτς επιβεβαίωσε ότι ιταλικά και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη θα αναλάβουν εξολοκλήρου την υπεράσπιση του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου με την αποστολή της «αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ».

Ο Μπόσκοβιτς δήλωσε ότι η συμφωνία πρέπει να υπογραφεί με την SMTPSA (Υπηρεσία Ελέγχου Αερομεταφορών) της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

«Κατ ‘αρχάς, θα πρέπει να διευθετήσουμε την παρούσα συμφωνία με την SMATS και να ελέγξουμε το σύστημα ραντάρ του Μαυροβουνίου αλλά ελπίζω ότι όλα αυτά θα γίνουν ταχύτατα και μπορεί να υπογράψουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Μπόσκοβιτς, σημειώνοντας ότι η υπηρεσία SMATS ελέγχει με επίγειους σταθμούς τον εναέριο χώρο του Μαυροβουνίου για πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη .

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μόνο τότε ο συντονισμός με την Ιταλία και την Ελλάδα θα ακολουθήσει τις τεχνικές λεπτομέρειες και τη συμφωνία.

Η εναέρια αστυνόμευση είναι μια αποστολή του ΝΑΤΟ σε καιρό ειρήνης, σκοπός της οποία είναι να διατηρηθεί η ασφάλεια του εναέριου χώρου των κρατών μελών, με μια μόνιμη παρουσία 24 ωρών την ημέρα, 365 ημερών το χρόνο, με αεροσκάφη πανέτοιμα για αναχαίτιση , με συνεχή ετοιμότητα αντίδρασης εάν παραστεί ανάγκη στον εναέριο χώρο κράτους μέλους .

Η διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων (SACEUR) είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση αυτού του είδους αποστολής.

Έτσι λοιπόν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 κατά κανόνα αλλά και άλλα εφόσον υπάρξει ανάγκη, θα επιφορτιστούν με την διενέργεια εναερίων αποστολών ελέγχου –αστυνόμευσης στο Μαυροβούνιο.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact