ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν ήταν η κλοπή το κίνητρο των βανδάλων» λέει η πρόεδρος του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών


Δεν είναι η πρώτη φορά γινόμαστε στόχος δηλώνει στο protothema.gr η πρόεδρος του σχολείου

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι εθελοντές καθηγητές και η διοίκηση του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά μετά το περιστατικό βανδαλισμού στο κτίριο που φιλοξενεί το ΑΣΜΠ.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο protothema.gr η πρόεδρος του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών, Πόπη Παρασκευοπούλου, η οποία είναι και εθελόντρια καθηγήτρια στο σχολείο, αυτοί που έκαναν τον βανδαλισμό δεν είχαν κίνητρο την κλοπή καθως δεν πείραξαν πράγματα αξίας.

«Αυτό που μας προβληματίζει, είναι τα συνθήματα εντός του σχολείου και το γεγονός ότι το κίνητρό τους, δεν φαίνεται να ήταν η κλοπή αφού δεν πείραξαν πράγματα αξίας».

Την παραβίαση, λέει η κυρία Παρασκευοπούλου, την αντιλήφθηκε ένας μαθητής του σχολείου ο οποίος είχε έρθει να ποτίσει τα λουλούδια. «Την Κυριακή πήγε κάποιος μαθητής να ποτίσει τα λουλούδια στο σχολείο, είδε τα συνθήματα και οτι είχαν παραβιαστεί τα κάγκελα, αμέσως τηλεφώνησε σε μας και εμείς τηλεφώνησαμε στην Αμεση Δράση, οπου στην συνέχεια ήρθαν απο το ΑΤ Καμινίων το οποιο ανέλαβε και την έρευνα και οι οποίοι βρήκαν αρκετά στοιχεία στο χώρο».

Η πρόεδρος του Α.Σ.Μ.Π. προσθέτει ότι «ανήμερα της Παναγίας η φύλακας του Γυμνασίου είχε βρει παραβιασμένο ενα γραφείο του ισογείου απο το οποίο είπε κλαπεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής. Τον δικό μας δεν κατάφεραν να τον πάρουν καθως τον άφησαν στην μέση χωρίς να γνωρίζω τον λόγο».

Στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών πέρσι μαθήτευσαν 270 άνθρωποι ενω στο σχολείο παραδίδονται και μαθήματα υπολογιστών και ξένων γλωσσών σε ανέργους Έλληνες και μετανάστες, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συνέβη τέτοιο περιστατικό στο συγκεκριμένο σχολείο αφού πριν απο τέσσερα χρόνια είχε δεχθεί επίθεση απο αγνώστους, οι οποίοι είχαν αφαιρέσει πάλι έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και είχαν γράψει ρατσιστικά συνθήματα στους τοίχους ενώ αξιοσημείωτα είναι και τα ρατσιστικά περιστατικά που έχουν συμβεί κατα καιρούς έξω απο το σχολείο, όπως αναφέρει η κυρία Παρασκευοπούλου.
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact