ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν ήταν η κλοπή το κίνητρο των βανδάλων» λέει η πρόεδρος του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών


Δεν είναι η πρώτη φορά γινόμαστε στόχος δηλώνει στο protothema.gr η πρόεδρος του σχολείου

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι εθελοντές καθηγητές και η διοίκηση του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά μετά το περιστατικό βανδαλισμού στο κτίριο που φιλοξενεί το ΑΣΜΠ.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο protothema.gr η πρόεδρος του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών, Πόπη Παρασκευοπούλου, η οποία είναι και εθελόντρια καθηγήτρια στο σχολείο, αυτοί που έκαναν τον βανδαλισμό δεν είχαν κίνητρο την κλοπή καθως δεν πείραξαν πράγματα αξίας.

«Αυτό που μας προβληματίζει, είναι τα συνθήματα εντός του σχολείου και το γεγονός ότι το κίνητρό τους, δεν φαίνεται να ήταν η κλοπή αφού δεν πείραξαν πράγματα αξίας».

Την παραβίαση, λέει η κυρία Παρασκευοπούλου, την αντιλήφθηκε ένας μαθητής του σχολείου ο οποίος είχε έρθει να ποτίσει τα λουλούδια. «Την Κυριακή πήγε κάποιος μαθητής να ποτίσει τα λουλούδια στο σχολείο, είδε τα συνθήματα και οτι είχαν παραβιαστεί τα κάγκελα, αμέσως τηλεφώνησε σε μας και εμείς τηλεφώνησαμε στην Αμεση Δράση, οπου στην συνέχεια ήρθαν απο το ΑΤ Καμινίων το οποιο ανέλαβε και την έρευνα και οι οποίοι βρήκαν αρκετά στοιχεία στο χώρο».

Η πρόεδρος του Α.Σ.Μ.Π. προσθέτει ότι «ανήμερα της Παναγίας η φύλακας του Γυμνασίου είχε βρει παραβιασμένο ενα γραφείο του ισογείου απο το οποίο είπε κλαπεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής. Τον δικό μας δεν κατάφεραν να τον πάρουν καθως τον άφησαν στην μέση χωρίς να γνωρίζω τον λόγο».

Στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών πέρσι μαθήτευσαν 270 άνθρωποι ενω στο σχολείο παραδίδονται και μαθήματα υπολογιστών και ξένων γλωσσών σε ανέργους Έλληνες και μετανάστες, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συνέβη τέτοιο περιστατικό στο συγκεκριμένο σχολείο αφού πριν απο τέσσερα χρόνια είχε δεχθεί επίθεση απο αγνώστους, οι οποίοι είχαν αφαιρέσει πάλι έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και είχαν γράψει ρατσιστικά συνθήματα στους τοίχους ενώ αξιοσημείωτα είναι και τα ρατσιστικά περιστατικά που έχουν συμβεί κατα καιρούς έξω απο το σχολείο, όπως αναφέρει η κυρία Παρασκευοπούλου.
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact