ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν κοιμόμαστε το βράδυ από το φόβο μας»: «Μάχη» στην Β. Εύβοια για την επόμενη καταιγίδα

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι κάτοικοι αλλά και ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να θωρακίσουν τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας πριν την έλευση του νέου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει από το βράδυ ολόκληρη τη χώρα.

Οι κάτοικοι μένουν ξάγρυπνοι με τον φόβο της επόμενης καταιγίδας, τοποθετούν λαμαρίνες και σακιά με άμμο στις εισόδους των σπιτιών τους ενώ κλιμάκια της περιφέρειας καθαρίζουν ρέματα με ερπυστριοφόρα ενώ δασεργάτες επιχειρούν να στήσουν φράγματα.

Στην Κοτσικιά της Βόρειας Εύβοιας δεν έχει σταματήσει να βρέχει ενώ ο δρόμος που οδηγεί στην παραλια έχει μετατραπεί σε έναν ορμητικό χείμαρρο. Ακόμα και οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς δεν μπορούν να κινηθούν.

Οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας φοβούνται ότι τα χειρότερα είναι μπροστά τους, καθώς ένα νέο ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει από την Πέμπτη την περιοχή.

«Βεβαίως φοβόμαστε, πως δε φοβόμαστε; Δεν έχουμε δάσος, όλα αυτά σε μια νέα κακοκαιρία θα κατέβουν για την παράλια. Φόβος; Υπάρχει για το χειρότερο» λένε κάτοικοι της περιοχής.

Την ώρα που στο εκκλησάκι στον οικισμό Κοτσικιά έχει τουλάχιστον 15 πόντους λάσπη ακόμα, κάτοικοι τοποθετούν τσουβάλια με άμμο στην είσοδο των σπιτιών τους υπό τον φόβο της νέας επιδείνωσης του καιρού.

Οι αναφορές των κατοίκων συγκλονίζουν

«Όλο αυτό που βλέπετε ήταν μια λίμνη. Επέπλεαν τα πάντα. Αν φοβόμαστε λέει; Πάρα πολύ. Να εγώ τώρα αυτό πάω να κάνω να οχυρώσω το σπίτι μου όσο γίνεται γιατί την προηγούμενη φορά μου τα πήρε όλα κ τα κατέβασε στη θάλασσα».

«Δεν κοιμόμαστε το βράδυ από το φόβο μας. Κάθε φορά που βρέχει φοβόμαστε. Όπως το 19 που χάσαμε 2 αμάξια στις γούβες από τη βροχή, έτσι κ τώρα το νερό έφτασε μέχρι την πόρτα μας».

Τα πρώτα κορμοδέματα άρχισαν να μπαίνουν στις 22 Σεπτεμβρίου αφού έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες. Σήμερα 700 περίπου δασεργάτες επιχειρούν να στήσουν φράγματα εκεί όπου οι καταστροφικές φωτιές αφάνισαν τον ρόλο της φύσης.

Φεύγει η Αθηνά, έρχεται ο Μπάλλος

Και ενώ η κακοκαιρία Αθηνά υποχωρεί σταδιακά, αφήνοντας πίσω της ανυπολόγιστες καταστροφές , την Πέμπτη έρχεται ο Μπάλλος ένα πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει σχεδόν όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας που θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο ημέρες θα βρεθεί η Αττική , η Εύβοια αλλά και η Πελοπόννησος , περιοχές που θα έρθουν αντιμέτωπες με πλημμυρικά φαινόμενα.

Ποιές περιοχές θα χτυπήσει

Πέμπτη και Παρασκευή θα παρατηρηθούν τα πιο έντονα φαινόμενα. Ισχυρές καταιγίδες και βροχές και τοπικές χαλαζοπτώσεις αλλά και θυελλώδεις άνεμοι, φαινόμενα που θα έχουν διάρκεια και σφοδρότητα.

Αύριο, η κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα μας, οι άνεμοι θα μετατοπιστούν ανατολικότερα μέχρι και αύριο το βράδυ, ενώ ηγ εικόνα αυτή θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.

Από το Σάββατο θα αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός, ωστόσο για τις δύο αυτές μέρες, συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact