ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν πειράζει…ΕΛΛΑΔΑΡΑ

Κρίμα και ήταν τόσο κοντά στο όνειρο…

Οι Σέρβοι είχαν την τύχη με το μέρος τους και εμείς….την κακιά μας μέρα. Έτσι είναι ο αθλητισμός κάποιος χάνει και κάποιος κερδίζει.

Δεν πειράζει όμως, μας χάρισε μοναδικές στιγμές και αυτό είναι κάτι που το αναγωρίζουν όλοι οι Έλληνες.

Η μοναδική ήττα της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήρθε από τη Σερβία με σκορ 90-72 στη φάση των «16», ήταν αρκετή για να μπει «αντίο» το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μας στη διοργάνωση.

Πρώτος σκόρερ για την «επίσημη αγαπημένη», η οποία έκανε το χειρότερο αμυντικό της παιχνίδι, ήταν ο Καλάθης με 14 πόντους, ενώ από 12 είχαν οι Πρίντεζης και Ζήσης.

Για τους Σέρβους, που θα αντιμετωπίσουν στους «8» το νικητή του Βραζιλία-Αργεντινή, κορυφαίος ήταν ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 21 πόντους, ενώ ο Ραντούλιτσα σταμάτησε στους 16.

Χωρίς αμφιβολία, η εθνική εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών. Σε ελάχιστα σημεία κατάφερε να βρει ρυθμό και επέτρεψε στη Σερβία να ελέγχει το ματς σε όλη τη διάρκεια του. Το βασικό είναι ότι δεν κατέφερε να στανατήσει τους Σέρβους, ούτε κοντά στο καλάθι, αλλά ούτε και στην περιφέρεια.

Η ελληνική ομάδα κυνηγούσε συνεχώς στο σκορ και η μοναδική φορά που πέρασε μπροστά ήταν λίγο πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου (42-41 με τρίποντο του Ζήση), αλλά οι Σέρβοι κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο με 46-42.

Στο β’ μέρος, όλα άρχισαν να γίνονται χειρότερα για την εθνική, καθώς η Σερβία, άρχισε να ανοίγει τη διαφορά να κλείνει την τρίτη περίοδο με 64-55. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Σέρβοι κυριάρχησαν απόλυτα και έφτασε μάλιστα τη διαφροά και στο +20 (80-60) έξι λεπτά πριν από το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-42, 64-55, 90-72

ΣΕΡΒΙΑ: Τεόντοσιτς 13 (2), Σιμόνοβιτς 5, Γιόβιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 21 (4), Μπιέλιτσα 8, Μάρκοβιτς 3 (1), Κάλινιτς 12 (1), Μπίρτσεβιτς, Κρστιτς 10, Ραντούλιτσα 16, Στίματς.

ΕΛΛΑΔΑ: Μάντζαρης 5 (1), Μπουρούσης 9 (1), Ζήσης 12 (3), Βασιλειάδης 6 (1), Καλάθης 14 (2), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 1, Σλούκας, Καϊμακόγλου 6, Αντετοκούνμπο 7 (1), Βουγιούκας, Πρίντεζης 12.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact