ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Παναθηναϊκός που ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με… 55-74 από την ΤΣΣΚΑ που προκρίθηκε στο Final 4 της Ευρωλίγκας.
Ήταν βέβαιο πως ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να αυξήσει τρεις και τέσσερις φορές την πίεση στην άμυνα, να σκληρύνει όσο περισσότερο γίνεται στα μετόπισθεν για ν’ ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Από τη στιγμή που δόθηκε πεδίο δράσης πρώτα στον Ντε Κολό και μετά στον Κιριλένκο, ήταν λογικό η ΤΣΣΚΑ να βρει σκορ και από το 4-2 του “τριφυλλιού” να προσπεράσει 10-4 και 19-7.

Ο Φώτσης δεν είχε καλές αντιδράσεις απέναντι στον Ρώσο φόργουορντ που έκανε τη διαφορά στις δύο πλευρές και μέχρι το 25-13 του 12′ η ομάδα του Ιτούδη είχε τον απόλυτο έλεγχο των καταστάσεων.

Ο Διαμαντίδης έβαλε το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού (μετά από επτά άστοχα), αλλά αυτοπεποίθηση οι “πράσινοι” πήραν από την άμυνα. Με Τεόντοσιτς και Χριάπα στην πεντάδα η ΤΣΣΚΑ χάθηκε επιθετικά, βιαζόταν και οι πρωταθλητές Ελλάδας, βάζοντας τον κόσμο στην εξίσωση, επέστρεψαν (26-29, 32-35). Αν μάλιστα έλειπαν μια-δυο αβλεψίες στην άμυνα ή το ποσοστό στα τρίποντα ήταν καλύτερο από το 1/11, το -5 (32-37) θα ήταν σίγουρα μικρότερο.

Παρά το 42-34 των Ρώσων, οι παίκτες του Ιβάνοβιτς πάλευαν σταθερά για κάθε φάση, σαν να μην υπάρχει η επόμενη. Ο Παππάς μάρκαρε ψηλότερους, ο Γκιστ μάζευε τα ριμπάοουντ και το 45-41 του 27′ επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ελπίζει.

Κάποιες μικρές λεπτομέρειες όμως ήταν αρκετές για να γκρεμίσουν κάθε ηρωική προσπάθεια. Δύο κακές άμυνες στον Χάινς, δυο χαμένα ριμπάουντ και τα άστοχα τρίποντα άλλαξαν άρδην την εικόνα και επέτρεψαν στην ΤΣΣΚΑ να νιώσει τρομερά άνετα. Σε 2,5 λεπτά οι φιλοξενούμενοι σκόραραν 13 αναπάντητους πόντους και το 60-44 του 30′ ήταν μη αναστρέψιμο. Όταν ο Φώτσης έβαλε σουτ, η ομάδα του Ιτούδη ήταν ήδη σε τέτοια απόσταση που δεν μπορούσε να κινδυνεύσει. Ο Παππάς μείωσε 67-51, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν πλησίασε περισσότερο. Στο τέλος έμεινε το χειροκρότημα του κόσμου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact