ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις»

«Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ζητάει βιώσιμη λύση» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει στον απόηχο των επαφών του πρωθυπουργό στη Ρίγα και με φόντο τις δυσκολίες στην επίτευξη μιας συμφωνίας με τους με τους ευρωπαίους εταίρους.

«Κάποιοι με όπλο την χρηματοδοτική ασφυξία θέλουν να ανατρέψουν την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου. Δεν θα δεχτούμε ακρότητες και νέα μέτρα ύφεσης. Εμείς κάναμε το χρέος μας, τώρα να το κάνει και η Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε επίσης ότι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων δεν βοηθούν στην οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης και τόνισε: «Όσοι μπορούν να συμβάλλουν ας το κάνουν, όσοι δεν το επιθυμούν να σιωπήσουν».

Αναφέρθηκε επίσης στις κόκκινες γραμμές που οδήγησαν την κυβέρνηση σε πολλά κέρδη. «Χάρη στις κόκκινες γραμμές έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε πολλά όπως να αλλάξουμε ριζικά το βασικό σενάριο που είχε γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση Σαμαρά».

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε ακρότητες και παράλογες απαιτήσεις», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα εργασιακά και τον ΦΠΑ. «Δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις στο θέμα του ΦΠΑ, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό. Δεν συζητάμε τη περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, αλλά είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Δεν αποδεχόμαστε την περικοπή συντάξεων» πρόσθεσε και επισήμανε ότι δεν θα γίνουν αποδεχτοί εξευτελιστικοί όροι από τους δανειστές.

«Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ επιμένουν σε ακρότητες γιατί δεν δέχονται την αποτυχία του προγράμματός τους. Η ελληνική οικονομία το τελευταίο που χρειάζεται είναι μέτρα ύφεσης» είπε. «Κάναμε βήματα προσέγγισης, αλλά έχουμε και όρια που δεν θα υπερβούμε»

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact