ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις»

«Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ζητάει βιώσιμη λύση» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει στον απόηχο των επαφών του πρωθυπουργό στη Ρίγα και με φόντο τις δυσκολίες στην επίτευξη μιας συμφωνίας με τους με τους ευρωπαίους εταίρους.

«Κάποιοι με όπλο την χρηματοδοτική ασφυξία θέλουν να ανατρέψουν την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου. Δεν θα δεχτούμε ακρότητες και νέα μέτρα ύφεσης. Εμείς κάναμε το χρέος μας, τώρα να το κάνει και η Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε επίσης ότι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων δεν βοηθούν στην οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης και τόνισε: «Όσοι μπορούν να συμβάλλουν ας το κάνουν, όσοι δεν το επιθυμούν να σιωπήσουν».

Αναφέρθηκε επίσης στις κόκκινες γραμμές που οδήγησαν την κυβέρνηση σε πολλά κέρδη. «Χάρη στις κόκκινες γραμμές έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε πολλά όπως να αλλάξουμε ριζικά το βασικό σενάριο που είχε γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση Σαμαρά».

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε ακρότητες και παράλογες απαιτήσεις», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα εργασιακά και τον ΦΠΑ. «Δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις στο θέμα του ΦΠΑ, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό. Δεν συζητάμε τη περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, αλλά είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Δεν αποδεχόμαστε την περικοπή συντάξεων» πρόσθεσε και επισήμανε ότι δεν θα γίνουν αποδεχτοί εξευτελιστικοί όροι από τους δανειστές.

«Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ επιμένουν σε ακρότητες γιατί δεν δέχονται την αποτυχία του προγράμματός τους. Η ελληνική οικονομία το τελευταίο που χρειάζεται είναι μέτρα ύφεσης» είπε. «Κάναμε βήματα προσέγγισης, αλλά έχουμε και όρια που δεν θα υπερβούμε»

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact