ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν βρέθηκε γονιδιακό πρόβλημα στον Μάνο και τη Ρούλα Πισπιρίγκου»

Ξετυλίγεται, ώρα με την ώρα, το κουβάρι του μυστηρίου στην Πάτρα. Από τα περίπου 1.000 γονίδια που ελέγχθηκαν, δεν διαφάνηκε κάποιο πρόβλημα.

Ο έλεγχος, που ολοκληρώθηκε και που δεν έδειξε κανένα απολύτως γονιδιακό πρόβλημα στην οικογένεια, αναμένεται σύντομα να δημοσιοποιηθεί.

Σύμφωνα με το Mega, αμέσως μετά τον θάνατο των τριών παιδιών ερευνήθηκε αν υπάρχουν κληρονομικά ζητήματα που αφορούσαν κυρίως στην καρδιά, καθώς τουλάχιστον τα δύο από τα τρία παιδιά, πέθαναν από καρδιακή ανακοπή.

Στη συνέχεια, έγινε έρευνα σε 190 γονίδια, από την Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για γονίδια που συχνά ευθύνονται για προβλήματα και που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Αφού δεν βρέθηκε κάποιο πρόβλημα ούτε τότε, έγινε ακόμα πιο αναλυτική έρευνα σε άλλα 800 γονίδια από το ίδιο ίδρυμα. Πάλι, δεν βρέθηκε τίποτα.

Συνεπώς, το πόρισμα που θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα έδειξε ότι η οικογένεια από την Πάτρα δεν είχε κανένα απολύτως γονιδιακό θέμα. Άρα, οι θάνατοι των τριών παιδιών, δεν προήλθαν από κάποιο κληρονομικό πρόβλημα.

Μετά το γονιδιακό πρόβλημα (που τελικά δεν υπάρχει), οι ειδικοί εξετάζουν το παθολογικό πρόβλημα και βεβαίως, αν και εκεί δεν προκύψουν θετικές απαντήσεις, τα συμπεράσματα οδηγούνται προς την εγκληματική ενέργεια.

«Δεν είναι ιατρικό λάθος ο θάνατος της Τζωρτζίνας»

Την ίδια ώρα, οι ιατροδικαστές που έχουν κληθεί να δώσουν απαντήσεις για το θάνατο της Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας που έφυγε τελευταία από τη ζωή, επικεντρώνονται στις ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της.

Για τα φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στον οργανισμό ενός ανθρώπου μίλησε στο Mega ο παθολόγος – κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας.

Όπως σημείωσε, «από τη στιγμή που κάποιος γιατρός δεν του χορήγησε κάποιο φάρμακο, το οποίο δεν θα αποσκοπούσε στο θάνατο αλλά στη θεραπεία, το να χορηγηθεί εξωγενώς από κάποιο τρίτο άτομο κάποιο φάρμακο που να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του ατόμου, μπορεί να γίνει».

«Αλλά και πάλι θα ήταν ανιχνεύσιμο άμεσα στις εξετάσεις που γίνονται στα τοξικολογικά εργαστήρια» συμπλήρωσε ο διδάκτωρ Ιατρικής του ΕΚΠΑ.

«Εκείνο που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι την προηγούμενη ημέρα οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, ενώ έχουν αποκλειστεί τα γονιδιακά, τα κληρονομικά νοσήματα και έχουμε να κάνουμε με έναν αιφνίδιο θάνατο» υπογράμμισε ο κ. Σπαντιδέας.

Παράλληλα, ο κλινικός φαρμακολόγος εξήγησε ότι ανάμεσα στα αίτια του αιφνίδιου θανάτου της 9χρονης θα μπορούσαν να είναι και κάποια φάρμακα, που μπορεί να μην χορηγήθηκαν για να θανατώσουν το παιδί, αλλά για θεραπευτικούς λόγους και η καρδιακή ανακοπή να ήταν παρενέργεια των φαρμάκων αυτών.

«Ιατρικό λάθος δεν είναι» πρόσθεσε ο κ. Σπαντιδέας, εξηγώντας πως «ό,τι φάρμακα δίνουμε -και ιδιαίτερα μέσα σε νοσοκομειακό περιβάλλον- παρακολουθούμε την εξέλιξή τους, καταγράφουμε τις αντιδράσεις και τα αποτελέσματά τους».

«Μιλάω για εγκληματική ενέργεια 100% γιατί εδώ έχουμε τρεις θανάτους σε τρεις διαφορετικούς χρόνους. Δεν είμαι ειδικός επιστήμονας για να ξέρω αν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα, οι ίδιοι οι γιατροί λένε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», τόνισε, νωρίτερα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο Επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, εκτιμώντας ότι η τραγική υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας στην Πάτρα έχει πολύ δρόμο ακόμα.

«Μέχρι αυτή την στιγμή οι θάνατοι είναι αγνώστου αιτιολογίας από τους γιατρούς. Γιατί λοιπόν να χτυπηθεί τόσο σκληρά αυτή η οικογένεια με τρεις θανάτους, ακανόνιστα, πέθαναν σε διαφορετικούς χρόνους από πλευράς ηλικίας, δεν πέθανε το πρώτο παιδί πρώτο για να ακολουθήσουν τα άλλα, αν δεχθούμε ότι υπήρχε γονιδιακό. Όλα τα παιδιά πέθαναν σαββατοκύριακο. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά, άρα κάτι γίνεται εδώ, κάποιο ανθρώπινο χέρι μπήκε και πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις, στους γονείς και στην κοινωνία, τόσο η επιστημονική κοινότητα όσο και η Aστυνομία» πρόσθεσε ο κ. Κατερινόπουλος.

Θέμα ημερών, αν όχι ωρών, τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Η ακριβής ποσότητα του φαρμάκου που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, θα αποδείξει τον μηχανισμό θανάτου του παιδιού και θα ξεκλειδώσει την υπόθεση που τους τελευταίους δυο μήνες συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Ιατροδικαστές και επιστήμονες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν «λοκάρει» στη συγκεκριμένη ουσία και προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η ποσότητα της δικαιολογείται στον οργανισμό του παιδιού και φυσικά ποιες ήταν οι συνέπειες του φαρμάκου. Αν δηλαδή, το πνευμονικό οίδημα που την οδήγησε στο θάνατο της 9χρονης οφείλεται στην παραπάνω ουσία.

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών, αν όχι ωρών, να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί, λαμβάνουν καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές περιμένοντας τα αποτελέσματα του «πακέτου» της ιατροδικαστικής προκειμένου ανοίξουν νέοι δρόμοι στις έρευνες του Ανθρωποκτονιών.

Στην τελική ευθεία

Η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη μπαίνει στην τελική ευθεία. Είναι πλέον θέμα ωρών να ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας στην ουσία που θα δείξει και τον μηχανισμό θανάτου γιατί όπως λένε οι αναλυτές αυτός θα λύσει το μυστήριο της πολύκροτης ιστορίας.

Στην έρευνα του Ανθρωποκτονιών, κύριο κομμάτι των ερευνών αποτελούν τα τελευταία 60 λεπτά της ζωής της Τζωρτζίνας. Κι αυτό γιατί, όπως εκτιμούν, όποια και αν είναι τα αίτια θανάτου, αν επικεντρωθούν στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, σε συνδυασμό φυσικά με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και τις καταθέσεις ιατρών και ιατροδικαστών, θα βρουν τη λύση του μυστηρίου.

Προσπαθούν, με απλά λόγια, να συνθέσουν το σκηνικό σε όλα τα επίπεδα για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα. Έτσι, στο αστυνομικό σκέλος ψάχνουν να βρουν ποιοι και πότε μπήκαν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου την τελευταία ώρα. Από γιατρούς, νοσηλευτές, συνοδούς άλλων ασθενών, μέχρι άτομα της οικογένειας της μικρής Τζωρτζίνας. Ποια ήταν η κλινική της εικόνα, τι φάρμακα έλαβε, τι έφαγε, ακόμη και ποια ήταν τα τελευταία της λόγια.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος αναπαράστασης της τελευταίας ώρας της 9χρονης, καθώς οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα βρουν εκεί σημαντικά στοιχεία για την εξιχνίαση του μυστηριώδους θανάτου της.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact