ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Νέα Δημοκρατία ή χάος

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκρύψει ότι έχουμε ένα τέταρτο μνημόνιο με μέτρα τα οποία είναι επαχθή»

Η κυβέρνηση «δεν μπορεί να αποκρύψει ότι έχουμε ένα τέταρτο μνημόνιο με μέτρα τα οποία είναι επαχθή», αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Ημερησία» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ο οποίος εκτιμά ότι «συγκρούεται ο τριτοκοσμικός λαϊκισμός και η πολιτική εξαπάτηση από τη μια πλευρά, με την Ελλάδα της Ευρώπης, του μόχθου, της παραγωγής και της δημιουργίας από την άλλη».

Επίσης κ. Δένδιας υποστηρίζει πως η συμφωνία «θα αποδειχθεί σύντομα ότι έχει υφεσιακό αποτέλεσμα» και προσθέτει ότι στο e-mail Χαρδούβελη προβλέπονταν μέτρα ύψους ενός δισ. ευρώ «τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν με τη “φοροκαταιγίδα” που έρχεται και το συνολικό κόστος που προσεγγίζει τα 10 δισ. ευρώ νέων και δυνητικών μέτρων». Προσέθεσε δε και το εξής: «Σας υπενθυμίζω ότι ο ΦΠΑ στην εστίαση είχε μειωθεί στο 13% και πλέον εκτοξεύεται στο 24%».

Ο κ. Δένδιας εκτιμά πως «απτή δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους δεν υπάρχει». «Είναι μια πρόβλεψη για ρύθμιση του χρέους, με διευκόλυνση της αποπληρωμής του, το οποίο είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα», προσθέτει και υπογραμμίζει: «Ακόμη όμως και εάν, υποθετικά, υπάρξει ρητή συμφωνία για το χρέος, η πραγματική συμβολή στην πραγματική οικονομία θα είναι μηδενική σχεδόν».

Ερωτώμενος τι θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση, απαντά μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση θα έπρεπε, για παράδειγμα, να είχε προτάξει τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, με τη δημιουργία “κουμπαρά” από τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων, ώστε να μην “πνίγει” ασφαλισμένους και επιχειρήσεις με εξωφρενικές επιβαρύνσεις που δεν οδηγούν πουθενά». Πρότεινε δε ως συνολικό μοντέλο λύσης αυτό της Κύπρου, με «φορολογικό συντελεστή 12,5% και ασφαλιστικές εισφορές μικρότερες από 8%».

Ο κ. Δένδιας εκτιμά ότι συνολικά τα μέτρα που συμφωνήθηκαν είναι αδύνατον να εφαρμοστούν, ενώ καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει αποδειχθεί «πιο παλιός από το “παλιό”», λέγοντας ότι μέσα σε 8 νομοθετήματα στους 16 μήνες «ενσωματώθηκαν 500 τροπολογίες υπουργών και βουλευτών του».

Τέλος ο κ. Δένδιας λέει ότι σύνθημα του κόμματός του πρέπει να είναι το «ΝΔ ή χάος».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact