ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέσμευση για κάλυψη όσων ασχοληθούν με τη διαφθορά

Σύσκεψη Παπαγγελόπουλου με στελέχη των μονάδων εσωτερικού ελέγχου των υπουργείων

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αρμόδιο για Θέματα Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα παρασχεθεί η απαραίτητη πολιτική κάλυψη για την προστασία των υπαλλήλων των μονάδων εσωτερικού ελέγχου των υπουργείων.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη με στελέχη των μονάδων εσωτερικού ελέγχου των υπουργείων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Γ. Βασιλειάδης και στελέχη της γενικής γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι εκπρόσωποι των μονάδων εσωτερικών ελέγχου των υπουργείων έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν και τα οποία αφορούν διοικητικά και νομικά θέματα, καθώς και την παρατηρούμενη έλλειψη προσωπικού. Τέθηκε επίσης θέμα άρσης των επικαλύψεων όσον αφορά τις αρμοδιότητες μεταξύ των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεσμεύτηκε για την άμεση ανάληψη σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, προς επίλυση των όποιων προβλημάτων, ενώ έδωσε και σαφείς οδηγίες προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί των μονάδων εσωτερικού ελέγχου των υπουργείων και να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός με στόχο την αποτελεσματική πάταξη της διαφθοράς. Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέλαβε ακόμα δέσμευση, ότι θα παρασχεθεί η απαραίτητη πολιτική κάλυψη για την προστασία των υπαλλήλων των μονάδων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, προσθέτοντας ότι θα ληφθούν μέτρα προκειμένου να εμπεδωθεί η πρακτική του εσωτερικού ελέγχου σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης και τα στελέχη της.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε, τη σπουδαιότητα και τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση, καθώς και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο ρόλο και το έργο των μονάδων εσωτερικού ελέγχου, σημειώνοντας ότι αποτελούν βασικούς σύμμαχους και συνεργάτες στη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact