ΚΟΣΜΟΣ

Δέχεται απειλές για τη ζωή του μετά από χριστουγεννιάτικο μήνυμα στο Facebook

Ολέθρια μπορεί να αποβεί για έναν Πακιστανό η ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα που απηύθηνε ο γιος ενός κυβερνήτη επαρχίας του Πακιστάν, με το οποίο ζητούσε να προσευχηθούν για όσους κατηγορούνται βάσει του νόμου κατά της βλασφημίας, προκάλεσε αντιδράσεις, με κάποιους να φτάνουν στο σημείο να τον απειλήσουν με θάνατο.

Η υπόθεση αυτή φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο την επιρροή που ασκούν στο Πακιστάν οι σκληροπυρηνικοί μουσουλμάνοι που τάσσονται υπέρ τη βίας προκειμένου να υπερασπιστούν το ισλάμ, παρότι η κυβέρνηση της χώρας έχει δεσμευθεί να καταπολεμήσει τον θρησκευτικό εξτρεμισμό.

Οι σκληροπυρηνικοί μουσουλμάνοι έχουν απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσουν μαζικές διαδηλώσεις, αν η αστυνομία δεν συλλάβει τον Σάαν Τασίρ με την κατηγορία της βλασφημίας κατά του Ιλάμ, ένα αδίκημα που τιμωρείται με θάνατο.

Ο πατέρας του Σάαν, ο πρώην κυβερνήτης της επαρχίας Παντζάμπ, Σάλμαν Τασίρ, δολοφονήθηκε το 2011 από τον σωματοφύλακά του Μουμτάζ Κάντρι επειδή είχε υπερασπιστεί την Άσια Μπίμπι, μια χριστιανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο βάσει του νόμου κατά της βλασφημίας, ο οποίος, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, θα έπρεπε να τροποποιηθεί.

Σε ένα μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook, ο μουσουλμάνος Σάαν Τασίρ ευχήθηκε χαρούμενες γιορτές στους χριστιανούς και επίσης ζήτησε να προσευχηθούν για την Μπίμπι και άλλους που είναι θύματα του «απάνθρωπου» νόμου για τη βλασφημία.

Ο Τασίρ δήλωσε σήμερα ότι δέχθηκε «πολύ αξιόπιστες απειλές κατά της ζωής του» από σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι στο Πακιστάν κατηγορούνται βάσει του νόμου κατά της βλασφημίας του 2015, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν σε μειονότητες, όπως οι χριστιανοί που αποτελούν το 1% του πληθυσμού της χώρας.

Από το 1990 τουλάχιστον 65 άνθρωποι -περιλαμβανομένων δικηγόρων, κατηγορούμενων και δικαστών- έχουν δολοφονηθεί επειδή κατηγορήθηκαν για βλασφημία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ερευνών και Μελετών για την Ασφάλεια και των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ένας εκπρόσωπος του σκληροπυρηνικού ισλαμιστικού κινήματος Σούνι Τεχρίκ δήλωσε ότι ζητεί από την αστυνομία της Λαχόρης να συλλάβουν τον Σάαν Τασίρ για βλασφημία, ενώ απείλησε ότι θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις αν δεν γίνει αυτό.

Η αστυνομία από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact