ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφωνία Λοβέρδου – Μητσοτάκη για τις απολύσεις


«Καμία απόλυση» διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας, την ίδια στιγμή που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται εν πτήσει προς τις ΗΠΑ

Το θέμα των απολύσεων των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων επανήλθε με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση της κυβέρνησης με την Τρόικα στο Παρίσι.

Οι διαφωνίες του κ. Λοβέρδου, σχετικά με τη θέση των διοικητικών υπαλλήλων, είχαν εκφραστεί αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, πριν από περίπου δύο μήνες. Τότε η κόντρα του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε πάρει διαστάσεις κυβερνητικής κρίσης. Οι τόνοι έπεσαν, τότε, μετά από συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και είχε αποφασιστεί να οριστεί ανεξάρτητος αξιολογητής και μέχρι το πόρισμά του να μην απολυθεί κανείς. Σύμφωνα με αυτό το πόρισμα θα προχωρούσαν οι αντίστοιχες διαδικασίες και θα οριζόταν ο αριθμός όσων θα απολυθούν.

Σήμερα ο κ. Λοβέρδος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής εξέφρασε την άποψη πως δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει καμία απόλυση, επικαλούμενος το πόρισμα του ανεξάρτητου αξιολογητή. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας μιλώντας για το θέμα της αξιολόγησης των οργανογραμμάτων των οκτώ Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων είπε τα εξής:

«Δεν είχα έως σήμερα υπόψη μου την αξιολόγηση για τις απολύσεις των διοικητικών των Πανεπιστημίων. Είχα από την αρχή πει πως πρέπει να γίνει αξιολόγηση και με τα πορίσματά της να εξαρτηθούν οι απολύσεις. Άλλος κανόνας δεν υπάρχει. Αφού λοιπόν από την αξιολόγηση δεν προκύπτει ανάγκη απολύσεων, τότε δεν θα απολυθεί κανείς. O ΣΥΡΙΖΑ στενοχωριέται πως δεν θα γίνουν απολύσεις και δεν θα έχει με κάτι να ασχολείται».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της κυβέρνησης δημιουργήθηκε έντονος προβληματισμός, ενώ ο κ. Λοβέρδος μίλησε για το θέμα τηλεφωνικά τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη οι συνεργάτες του δεν προχωρούν σε κανένα σχόλιο, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται αυτή την ώρα εν πτήσει προς ΗΠΑ. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα εκπροσωπήσει στην κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα η αναπληρώτρια Εύη Χριστοφιλοπούλου. Εκεί αναμένεται να συζητηθεί το θέμα.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact