ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Πούτιν με προειδοποιήσεις και απειλές

Μετά το μακελειό στη Μόσχα, ημέρα εθνικού πένθους για τη Ρωσία κήρυξε την 24η Μαρτίου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν σε διάγγελμά του
«Βάρβαρη πράξη τιμωρίας» χαρακτήρισε την επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαμηνύοντας πως αυτοί που είναι υπεύθυνοι για αυτήν θα τιμωρηθούν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεοπτικού του διάγγελμα καταδίκασε τη «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», ενώ ευχαρίστησε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και τις ειδικές υπηρεσίες για τις προσπάθειές τους και κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την 24η Μαρτίου.

Επιπλέον, εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία.

Ο Πούτιν επισήμανε πως τα μέτρα ασφαλείας στη Ρωσία έχουν ενισχυθεί.

Υποσχέθηκε πως οι υπεύθυνοι της επίθεσης θα τιμωρηθούν. Επιπλέον, υποσχέθηκε τιμωρία για όποιον έδωσε εντολή για την επίθεση.

Όπως σημείωσε, όλοι οι δράστες βρέθηκαν και συνελήφθησαν.

Οι εχθροί μας δεν μας διχάσουν, τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε τις χώρες να «σταθούν ενωμένες» κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και ότι όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα «δεν έχουν μέλλον».

«Δεν εμπλέκεται η Ουκρανία»

Η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στη χθεσινή επίθεση κοντά στη Μόσχα και οι ισχυρισμοί περί μιας ουκρανικής σύνδεσης «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Κιέβου.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανέφερε πως «και οι τέσσερις τρομοκράτες» πίσω από την επίθεση σε μια αίθουσα συναυλιών κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα συνελήφθησαν, ενώ κατευθύνονταν προς τα ουκρανικά σύνορα και ότι είχαν επαφές με την Ουκρανία.

«Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη ψέμα από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν αντέχει σε καμία κριτική», δήλωσε στο Reuters ο Αντρίι Γιούσοφ, της Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η Ουκρανία φυσικά δεν εμπλέκεται σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση. Η Ουκρανία υπερασπίζεται την εδαφική κυριαρχία της από τους Ρώσους εισβολείς, απελευθερώνει τα δικά της εδάφη και πολεμάει με τον στρατό των κατακτητών και εναντίον στρατιωτικών στόχων, όχι αμάχων».

Οι δηλώσεις του ακολουθούν εκείνες του προεδρικού συμβούλου Μικαΐλο Ποντόλιακ, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε ουκρανική σχέση σε τοποθέτησή του χθες το βράδυ και εκ νέου σήμερα. Ο Ποντόλιακ έγραψε σήμερα στο Χ ότι «οποιαδήποτε απόπειρα να συνδεθεί η Ουκρανία στην τρομοκρατική επίθεση είναι απολύτως αβάσιμη».

«Αναμέναμε αυτήν την εκδοχή από τους Ρώσους αξιωματούχους, δηλαδή το «ουκρανικό σενάριο», σημείωσε ο Ποντόλιακ. «Οι δηλώσεις των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών σχετικά με την Ουκρανία είναι απολύτως αβάσιμες και παράλογες». «Η Ουκρανία δεν έχει την παραμικρή σχέση με το περιστατικό», σημείωσε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact