ΚΟΣΜΟΣ

Διάσημοι που έφυγαν από Aids

Η νόσος του AIDS έγινε γνωστή παγκοσμίως στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, όταν ηθοποιοί και αστέρες της μουσικής έκαναν με το θάνατό τους τον κόσμο να ταρακουνηθεί αλλά και να ευαισθητοποιηθεί στην απειλή αυτή.

Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά της νόσου, ας δούμε μερικά διάσημα θύματα της ασθένειας που δεν κάνει διακρίσεις.

Rock Hudson

Ο ηθοποιός Rock Hudson ήταν ένας από τους πρώτους αστέρες που πέθαναν από τη νόσο του Aids. Ο κινηματογραφικός αστέρας και κολλητός φίλος της Elizabeth Taylor, που αποτελούσε είδωλο για πολλά κορίτσια της εποχής, λόγω του παρουσιαστικού του αλλά και των ρόλων που έπαιζε στο σινεμά, έφυγε στις 2 Οκτωβρίου του 1986. Η διάγνωση του έγινε το 1984, ωστόσο τα ανύπαρκτα μέσα αντιμετώπισής του τον οδήγησαν στον θάνατο.

Freddie Mercury

Ο τραγουδιστής των Queen και «θρύλος» της ροκ σκηνής, Freddie Mercury, πέθανε σε ηλικία 45 ετών και συγκεκριμένα στις 24 Νοεμβρίου του 1991. Αιτία θανάτου του ήταν η βρογχοπνευμονία την οποία ο οργανισμός του δεν μπόρεσε να αντέξει λόγω έλλειψης ανοσοποιητικού που προκάλεσε το AIDS. Ο σύντροφος του τραγουδιστή, Jim Jutton, ο οποίος ήταν διάσημος κομμωτής θεωρείται ότι τον «έβαλε» στον κόσμο του AIDS.

Anthony Perkins

Ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής στο μεγαλύτερο θρίλερ όλων των εποχών, «Ψυχώ», Anthony Perkins, έφυγε σε ηλικία 60 ετών το Σεπτέμβριο του1992, από τον ιό του AIDS. Οι φήμες τον ήθελαν να διατηρεί ομοφυλοφιλικές σχέσεις με πολλούς αστέρες του Χόλιγουντ.

Rudolf Nureyev

Ο ρώσος χορευτής και χορογράφος Rudolf Nureyev υπήρξε ηγετική μορφή στο κλασσικό μπαλέτο του 20ου αιώνα. Ο Nureyev προσβλήθηκε από τον ιό του HIV και πέθανε στις 6 Ιανουαρίου 1993, σε ηλικία 54 ετών.

Tony Richardson

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Tony Richardson πέθανε από τη νόσο το 1991. Είχε κερδίσει βραβείο καλύτερης φωτογραφίας και καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία του «Tom Jones» το 1963.

Μπίλι Μπο

Ο Μπίλι Μπο ήταν ο πρώτος Έλληνας διάσημος που πέθανε από το Aids. Ο Μπίλι Μπο, κατά κόσμον Βασίλης Κουρκουμέλης, προσβλήθηκε από τον ιό HIV και στα τέλη της δεκαετίας του 1980 νόσησε με AIDS. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Ιουνίου του 1987 σε ηλικία 33 ετών και η ασθένεια και ο θάνατός του προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση, καθώς η επιδημία του AIDS δεν ήταν ακόμα ευρέως γνωστή στην Ελλάδα.

Brad Davis

Ο γνωστός Μπίλι Χέις, Brad Davis, ο πρωταγωνιστής της ταινίας το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» έρχεται να προστεθεί στη λίστα των θυμάτων του Aids.

Gene Anthony Ray

Την δεκαετία του 80, όλα τα κορίτσια, τρελαίνονταν για το χορό του αλλά και τους κοιλιακούς του. Ο Gene Anthony Ray γνωστός ως «Λι Ρόι» στην νεανική τηλεοπτική σειρά Fame πέθανε από AIDS, στις 14 Νοεμβρίου του 2003 σε ηλικία μόλις 41 ετών.

Wladziu Valentino Liberace

Ο βιρτουόζος πιανίστας Wladziu Valentino Liberace πέθανε σε ηλικία 67 ετών. Εάν και αρχικά δεν είχε συμπεριληφθεί στη λίστα με τα «θύματα» του Aids, κάποια χρόνια αργότερα έγινε γνωστό ότι ο ακριβοπληρωμένος διασκεδαστής είχε βρεθεί θετικός στον ιό HIV λίγα χρόνια πριν φύγει από τη ζωή.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact