ΚΟΣΜΟΣ

Διασύνδεση κινητής τηλεφωνίας μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών στην Κύπρο

«Με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των κοινοτήτων»

Σε εφαρμογή τέθηκε σήμερα το μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που αφορά τη διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών, με την πρώτη κλήση να διενεργείται μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με δήλωση των δύο ηγετών που εξέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσαν σήμερα την εφαρμογή της διαλειτουργικότητας των κινητών τηλεφώνων σε ολόκληρο το νησί, με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των κοινοτήτων και με στόχο να έρθουν πιο κοντά όλοι οι Κύπριοι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ -ΜΠΕ επικαλούμενο το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρώτη κλήση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών στις 12.45 μμ, με τη διευκόλυνση της Ειδικής Αντιπροσώπου και Αναπληρώτριας Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, επιβεβαιώνοντας ότι η διευθέτηση είναι ενεργή και έχει τεθεί σε λειτουργία.

«Η επιτυχία αυτού του ΜΟΕ υπογραμμίζει τη σημασία του διαλόγου, της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών», συμπληρώνεται.

Αναφέρεται τέλος ότι «ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο μιας συνάντησης το συντομότερο δυνατό με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση του κυπριακού προβλήματος, καθώς και για την προώθηση περισσότερων δυνητικών ΜΟΕ που θα επηρεάσουν θετικά τις καθημερινές ζωές όλων των Κυπρίων».

Σε μήνυμά της στον λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, στο twitter, η Σπέχαρ εξέφρασε τα συγχαρητήρια προς τους δύο ηγέτες για την επίτευξη του μέτρου για τη διαλειτουργικότητα των κινητών τηλεφώνων σε ολόκληρο την Κύπρο. Προσθέτει ότι πρόκειται για ένα βήμα προς τα εμπρός που θα διευκολύνει την καλύτερη επικοινωνία και θα βοηθήσει στο να έρθουν οι Κύπριοι πιο κοντά. «Ακολουθείστε με και συνδεθείτε μεταξύ σας», καταλήγει το μήνυμα της κ. Σπέχαρ.

Από την πλευρά του, το Ηνωμένο Βασίλειο καλωσόρισε την εφαρμογή του ΜΟΕ για την κινητή τηλεφωνία.

Με ανάρτηση στον λογαριασμό της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στην Κύπρο, καλωσορίζεται αυτό το εδώ και καιρό αναμενόμενο, όπως αναφέρεται, ΜΟΕ, για βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου και για να έλθουν όλοι οι Κύπριοι πιο κοντά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact