ΚΟΣΜΟΣ

Διασύνδεση κινητής τηλεφωνίας μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών στην Κύπρο

«Με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των κοινοτήτων»

Σε εφαρμογή τέθηκε σήμερα το μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που αφορά τη διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών, με την πρώτη κλήση να διενεργείται μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με δήλωση των δύο ηγετών που εξέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσαν σήμερα την εφαρμογή της διαλειτουργικότητας των κινητών τηλεφώνων σε ολόκληρο το νησί, με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των κοινοτήτων και με στόχο να έρθουν πιο κοντά όλοι οι Κύπριοι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ -ΜΠΕ επικαλούμενο το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρώτη κλήση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών στις 12.45 μμ, με τη διευκόλυνση της Ειδικής Αντιπροσώπου και Αναπληρώτριας Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, επιβεβαιώνοντας ότι η διευθέτηση είναι ενεργή και έχει τεθεί σε λειτουργία.

«Η επιτυχία αυτού του ΜΟΕ υπογραμμίζει τη σημασία του διαλόγου, της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών», συμπληρώνεται.

Αναφέρεται τέλος ότι «ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο μιας συνάντησης το συντομότερο δυνατό με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση του κυπριακού προβλήματος, καθώς και για την προώθηση περισσότερων δυνητικών ΜΟΕ που θα επηρεάσουν θετικά τις καθημερινές ζωές όλων των Κυπρίων».

Σε μήνυμά της στον λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, στο twitter, η Σπέχαρ εξέφρασε τα συγχαρητήρια προς τους δύο ηγέτες για την επίτευξη του μέτρου για τη διαλειτουργικότητα των κινητών τηλεφώνων σε ολόκληρο την Κύπρο. Προσθέτει ότι πρόκειται για ένα βήμα προς τα εμπρός που θα διευκολύνει την καλύτερη επικοινωνία και θα βοηθήσει στο να έρθουν οι Κύπριοι πιο κοντά. «Ακολουθείστε με και συνδεθείτε μεταξύ σας», καταλήγει το μήνυμα της κ. Σπέχαρ.

Από την πλευρά του, το Ηνωμένο Βασίλειο καλωσόρισε την εφαρμογή του ΜΟΕ για την κινητή τηλεφωνία.

Με ανάρτηση στον λογαριασμό της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στην Κύπρο, καλωσορίζεται αυτό το εδώ και καιρό αναμενόμενο, όπως αναφέρεται, ΜΟΕ, για βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου και για να έλθουν όλοι οι Κύπριοι πιο κοντά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact