ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάταξη «σκάνδαλο» για τους γραμματείς καταγγέλλει το Ποτάμι

«Μάλλον, η ντροπή έχει χαθεί από τους υπουργούς και τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Να αποσύρει τη διάταξη «σκάνδαλο» καλεί την κυβέρνηση το Ποτάμι, καταγγέλλοντας ότι «οι κομματικοί Γενικοί Γραμματείς που υποτίθεται ότι καταργούνταν, αναβίωσαν! Παραμένουν στη θέση τους- κι επιπλέον δημιουργούνται κι άλλοι, καινούργιοι! Οι διοικητικοί γραμματείς (άρθρο 6)!».

Όπως αναφέρει το Ποτάμι, «ο κ. Βερναρδάκης παρουσίασε πριν από δύο περίπου μήνες μετά βαΐων και κλάδων μια πρόταση με την οποία επαγγελλόταν την απο-κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης. Την χαιρετίσαμε αμέσως! Παρ’ όλον ότι είμαστε καχύποπτοι απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία έχει δώσει τα ακριβώς αντίστροφα δείγματα γραφής. Στην αργόσυρτη συζήτηση που ακολούθησε ήταν προφανές ότι η κυβέρνηση προσπαθούσε να αλιεύσει κάποιους εύπιστους που εξακολουθούν ακόμη να πιστεύουν στις εξαγγελίες της. Όταν το σχέδιο νόμου εισήχθη στη Βουλή θέσαμε μόνο έναν όρο για να το στηρίξουμε: αρκεί η εφαρμογή όσων εξαγγέλλονταν να άρχιζε αμέσως. Όχι μόνο δεν έγινε αυτό- και η εφαρμογή του παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον- όχι μόνο έφεραν ένα ακόμη νομοσχέδιο με πάσης φύσεως ρουσφέτια και «διευκολύνσεις», κατά πως συνηθίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να νομοθετούν, αλλά χθες το βράδυ έβαλαν την ταφόπλακα στις ίδιες τις εξαγγελίες τους. Με εξαφάνιση της αρχικής διάταξης και την προώθηση νέας διάταξης-φάντασμα του ίδιου του αρμόδιου υπουργού, οι κομματικοί Γενικοί Γραμματείς που υποτίθεται ότι καταργούνταν, αναβίωσαν! Παραμένουν στη θέση τους- κι επιπλέον δημιουργούνται κι άλλοι, καινούργιοι! Οι διοικητικοί γραμματείς (άρθρο 6)! Αυτοί “θα προέρχονται από την διοίκηση και θα υποστηρίζουν την εκτέλεση και τη διοικητική εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής”. Έτσι όλοι είναι ικανοποιημένοι: Οι κομματικοί γενικοί και ειδικοί γραμματείς γιατί έμειναν στη θέση τους, οι νέοι γραμματείς που θα επιλεγούν από μητρώο επίσης. Κυρίως, βέβαια, πρέπει να είναι ικανοποιημένοι οι κομματικοί στρατοί που περιμένουν την επόμενη θέση στο κράτος που θα ανοίξει. Οι δυσαρεστημένοι είναι οι φορολογούμενοι κι αυτοί που πιστεύουν ότι πρέπει να τελειώνουμε με το κομματικό κράτος.

Είθισται να λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις αδιαντροπιάς και εμπαιγμού «αιδώς αργείοι». Τους καλούμε να πάρουν αμέσως πίσω τη διάταξη-σκάνδαλο.

Αλλά, μάλλον, η ντροπή έχει χαθεί από τους υπουργούς και τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…».

Η φωτογραφία που ακολουθεί συνοδεύει την ανακοίνωση του Ποταμιού…

potami

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact