ΚΟΣΜΟΣ

«Διαβολική» νοσοκόμα σκότωσε 7 βρέφη με ενέσεις αέρα και ινσουλίνης

Δικαίωση βρήκαν οι γονείς νεογέννητων μωρών με την καταδίκη της κατά συρροή δολοφόνου Lucy Letby, η οποία κρίθηκε ένοχη για τους θανάτους 7 βρεφών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 6.

Πρόσφατα, άλλη μία απόφαση την επανέφερε στο προσκήνιο, αφού το Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής της Βρετανίας της αφαίρεσε για πάντα την άδεια άσκησης του επαγγέλματός της.

Η Letby, η οποία καταδικάστηκε με 14 ισόβια εντάλματα τον Αύγουστο, δεν αμφισβήτησε την απόφαση, αλλά διατήρησε την υπερασπιστική γραμμή της αθωότητάς της.

Πώς δρούσε η δολοφόνος

Σύμφωνα με τον Independent, η Letby είχε καταφέρει να σκοτώσει 7 νεογέννητα βρέφη χρησιμοποιώντας τη θέση της στο νοσοκομείο Countess of Chester, μιας και είχε άμεση πρόσβαση στα μωράκια. Οι δολοφονίες έγιναν μέσα σε έναν χρόνο, από το 2015 μέχρι και το 2016.

Η γυναίκα δρούσε συνήθως κάνοντας ενέσεις αέρα στα μωρά ή χορηγώντας τους θανάσιμες δόσεις ινσουλίνης, ενώ σκότωνε πιο ευαίσθητα ή πρόωρα βρέφη ταΐζοντας τα με υπερβολικές ποσότητες γάλακτος. Είχε επίσης αποτύχει να σκοτώσει στο παρελθόν κι άλλα παιδιά, όπως αποδείχτηκε.

Τελικά, η αδίστακτη δράστης έγινε αντιληπτή στην τελευταία από τις απόπειρές της, όταν ένας σύμβουλος υγείας μπήκε σε βρεφική ΜΕΘ λίγο αφότου η Letby είχε αφαιρέσει τον αναπνευστικό σωλήνα ενός μωρού.

Η δίκη

Στη δίκη που διεξήχθη μετά το έγκλημα, αποκαλύφθηκε ότι η Letby δρούσε με τρομακτική προμελέτη, παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο και ερευνώντας τα στοιχεία των οικογενειών των υποψήφιων θυμάτων τους, κάποιες φορές μήνες πριν τις δολοφονίες.

Τελικά, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η υπόθεση πυροδότησε μία εκτενή έρευνα στο νοσοκομείο, για να επιρριφθούν ευθύνες σε λοιπό προσωπικό και τη διοίκηση, που είχαν επιτρέψει στην Letby να εκτελεί μωρά ανεμπόδιστα.

«Αποδέχομαι το γεγονός των καταδικαστικών αποφάσεων. Ωστόσο, δεν δέχομαι την ενοχή για κανέναν από τους ισχυρισμούς. Διατηρώ την αθωότητά μου σε σχέση με όλες τις καταδίκες» δήλωσε η Letby στην πιο πρόσφατη ακροαματική διαδικασία.

«Πρόκειται για μια σκληρή, υπολογισμένη και κυνική επιχείρηση παιδοκτονίας», σημείωσε ο δικαστής Goss.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact