AUTO-MOTO

Διέρρευσε η νέα McLaren 720S

Αρκετά πριν από την πρεμιέρα της McLaren 720S στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η McLaren οργάνωσε μία πριβέ παρουσίαση για κάποια ελάχιστα μέσα παγκοσμίως και ορισμένους εκλεκτούς πελάτες. Και από εκεί διέρρευσε η συγκεκριμένη φωτογραφία στο Instagram.

Στη φωτογραφία κάτω διακρίνουμε τον κόσμο μαζεμένο γύρω από το καινούργιο αυτοκίνητο, το οποίο εμφανίστηκε επί σκηνής με τα σημερινά μοντέλα και αυτά του πρόσφατου παρελθόντος της μάρκας στο φόντο. Το κάδρο και η ποιότητα της φωτογραφίας δείχνουν ότι έχει τραβηχτεί βιαστικά και πρόχειρα, δηλαδή παράνομα. Αφού πάντα σε τέτοιου είδους πριβέ παρουσιάσεις ζητείται από τους παρευρισκόμενους να μην έχουν φωτογραφικές μηχανές, αλλά και να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Προφανώς κάποιος δεν υπάκουσε στην οδηγία.

Η γωνία δεν είναι καλή και δεν μας βοηθά να διακρίνουμε λεπτομέρειες της νέας McLaren, ωστόσο έχουμε το γενικό περίγραμμα, τις αναλογίες και τη νέα μορφή της μάσκας. Το αυτοκίνητο που βλέπουμε εδώ δείχνει ότι τα πρωτότυπα που έχουμε παρουσιάσει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες από δοκιμές εξέλιξης ήταν πολύ κοντά στην τελική μορφή του αυτοκινήτου.

A wonky shot of the P14 in volcano orange. Doesn’t really do it justice sadly …. not my photo!!!!!!regramme : @godspeed.edc #mclaren #p14

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Wops (@woppum) στις

Το χρώμα είναι το Volcano Orange που η McLaren χρεώνει έξτρα στην 650S. Και συνδυάζεται σε μια αρμονική διχρωμία με τα μαύρα τμήματα, όπως μέρος των εμπρός φτερών, η μάσκα, οι καθρέφτες και το πάνελ της ουράς. Σύμφωνα με την πάγια πρακτική της εταιρείας, πολλά από αυτά θα μπορούν να παραγγελθούν σε ανθρακόνημα αντί για πλαστικό.

Το αυτοκίνητο, το οποίο δεν ξέρουμε αν θα διατηρήσει το 720S, λανσάρει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα για τη μάρκα, με διπλά εμπρός φώτα, την οποία θα ακολουθεί και το νέο 3θέσιο μοντέλο την παραγωγή της οποίας επιβεβαίωσε η εταιρεία, στα χνάρια της παλιάς McLaren F1. Στα πλευρά διακρίνουμε ένα ακόμη νέο στοιχείο της σχεδίασης, τον «ανάποδο» αεραγωγό. Είναι μία διάταξη που προφανώς ευνοεί την επίτευξη κάθετης δύναμης με τις λιγότερες αντιστάσεις, αντίθετα με την παλιά σχεδίαση που αυξάνει την αντίσταση προκειμένου να τροφοδοτηθεί με αέρα ο χώρος του κινητήρα, είτε για την εισαγωγή είτε για την ψύξη.

Γνωρίζουμε επίσης ότι στο πίσω μέρος υπάρχει ενεργή αεροτομή που λειτουργεί ως αερόφρενο ενώ το βάρος είναι μειωμένο κατά 18 κιλά. Το αυτοκίνητο είναι χτισμένο πάνω στο νέο μονοκοκ σασί της McLaren, το Monocage II. Δεν γνωρίζουμε ωστόσο αν θα έχει τον γνωστό μας 3.8 biturbo V8 της 650 S ή αν αυτός θα αντικατασταθεί από έναν μεγαλύτερο 4λιτρο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact