ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διήμερη επίσκεψη στο Ιράν για τον Κοτζιά

Επόμενος σταθμός οι Βρυξέλλες

Για διήμερη επίσκεψη στο Ιράν αναχωρεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Ο κ. Κοτζιάς θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο σε θέματα οικονομικής διπλωματίας, Δημήτρη Μάρδα, την υφυπουργό Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, και αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή ο κ. Κοτζιάς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί και θα έχει συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ιρανικού Κοινοβουλίου, Αρντεσίρ Λαριγιανί και θα παραστεί σε εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας, παρουσία των μελών της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής, καθώς και Ιρανών αξιωματούχων και επιχειρηματιών.

Τη Δευτέρα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον υπουργό Πετρελαίου, ΜπιγιάνΝαμντάρ Ζανγκανέχ, και τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Αμπάς Αχμάντ Ακχουντί, ενώ στη συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό σε ημερίδα με θέμα «Iran-Greece Forum: Undiscovered Opportunities» και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης σχετικά με τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, στην παρούσα περιφερειακή και διεθνή συγκυρία.

Στις 1 και 2 Δεκεμβρίου ο κ. Κοτζιάς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.

Βασικά θέματα της Συνόδου θα είναι η κατάσταση ασφαλείας στο Αφγανιστάν, η προσαρμογή της Συμμαχίας στις προκλήσεις από το Νότο, η εξέταση της προόδου που έχει σημειωθεί ως προς την Οικοδόμηση Αμυντικών Δυνατοτήτων και η Στρατηγική του ΝΑΤΟ για την Υβριδική Απειλή. Σε δείπνο εργασίας των υπουργών Εξωτερικών, που θα παρατεθεί αργότερα θα συζητηθεί και τον θέμα της Ρωσίας και της εξωτερικής και αμυντικής της πολιτικής.

Τη δεύτερη μέρα της Συνόδου, ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου με το Μαυροβούνιο και, στη συνέχεια, στη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, η οποία θα επικεντρωθεί στην ασφάλεια στην Ανατολική Ουκρανία και στην εφαρμογή των Συμφωνηθέντων στο Μινσκ.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact