ΚΟΣΜΟΣ

Δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο: «Δεν θα παραδοθούμε ποτέ»

«Στη χειρότερη περίπτωση θα πεθάνουμε αλλά δεν θα παραδοθούμε ποτέ», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο.

Η δήλωση αυτή από τον δήμαρχο της ουκρανικής πρωτεύουσας έγινε ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενώ τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να περικυκλώσουν το Κίεβο, ωστόσο όχι μόνο δεν φαίνεται να προχωρούν, αλλά βιώνουν και βαριές απώλειες.

«Ως δήμαρχος του Κιέβου, σας υπόσχομαι ένα πράγμα, ποτέ οι Ρώσοι δεν θα μπουν στο Κίεβο», δήλωσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το Κογκρέσο των τοπικών και περιφερειακών Αρχών, τη συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης που εκπροσωπεί τους τοπικούς αιρετούς και έχει την έδρα του στο Στρασβούργο. Τα όσα ανέφερε έρχονται να προστεθούν στα λεγόμενα του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι είναι «αυτοκτονία» η προσπάθεια κατάληψης του Κιέβου από τη Ρωσία.

«Οχυρώσαμε κάθε κτίριο, κάθε δρόμο, κάθε γωνιά της πόλης. Θα αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε την πόλη μας και το μέλλον μας. Δεν θα γονατίσουμε», υπογράμμισε και πρόσθεσε. «Στη χειρότερη των περιπτώσεων θα πεθάνουμε, αλλά δεν θα παραδοθούμε ποτέ».

Ο πρώην πυγμάχος κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να υποστηρίξουν οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά την Ουκρανία έναντι της Ρωσίας. «Χρειαζόμαστε όπλα, πολεμάμε έναν από τους ισχυρότερους στρατούς του πλανήτη», δήλωσε.

Την Τρίτη (22/3), επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε κτίριο της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών στο Κίεβο, προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Την Κυριακή (20/3), ρωσικός πύραυλος έπεσε σε εμπορικό κέντρο της πόλης, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων. Σύμφωνα με τη Μόσχα, το εμπορικό κέντρο «δεν λειτουργούσε» και χρησίμευε ως αποθήκη όπλων.

Παράλληλα, νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας στην ουκρανική πρωτεύουσα ισχύει από το βράδυ της Δευτέρας (21/3) έως το πρωί της Τετάρτης (23/3), η τρίτη από την έναρξη του πολέμου. Το Κίεβο παραμένει υπό την απειλή μιας επίθεσης του ρωσικού στρατού, που στρατοπεδεύει στα βορειοδυτικά και ανατολικά προάστιά της.

Μιλώντας στην ίδια συνεδρίαση, ο Ουκρανός υπουργός Κοινοτήτων και Εδαφών, Ολέξιι Τσερνίσοφ, ζήτησε από τις ευρωπαϊκές εταιρίες που βρίσκονται στη Ρωσία να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα αυτή.

«Οι εταιρίες που συνεχίζουν να εργάζονται στη Ρωσία σήμερα, που γεμίζουν τα κρατικά ταμεία, χορηγούν αυτή τη βαρβαρότητα», δήλωσε. Στο ίδιο μήκος κύματος επέμεινε: «Είναι οι εταιρίες σας. Κάθε φορά που ένα νόμισμα πέφτει στα ταμεία του ρωσικού κράτους, υπάρχουν βόμβες που σκοτώνουν Ουκρανούς πολίτες».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact