ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Θερμαϊκού: Βιβλική η καταστροφή -500 κλήσεις για απάντληση υδάτων στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]

Για “βιβλική καταστροφή” στον Δήμο Θερμαϊκού κάνει λόγο ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης, καθώς από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και ξεριζώθηκαν δέντρα σε Αγία Τριάδα, Επανομή και Μηχανιώνα.

“Είναι άσχημη και προβληματική η εικόνα στον Δήμο μας. Δέντρα ξεριζώθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, δεκάδες δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ προσπαθεί να απεγκλωβίσει τους ανθρώπους από τα πλημμυρισμένα υπόγεια. Τα συνεργεία του Δήμου, από χθες που ξεκίνησε η έντονη βροχόπτωση, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους για να πάνε οι κάτοικοι σήμερα στις δουλειές τους” δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο κ.Μαυρομάτης.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων σημειώθηκαν και πολύωρες διακοπές ρεύματος στην περιοχή με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια της ΕΥΑΘ και να βγουν τα λύματα στους δρόμους προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.
Όπως είπε ο κ.Μαυρομάτης, τις επόμενες ώρες θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να κηρυχτεί ο Δήμος Θερμαϊκού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η μάχη της Πυροσβεστικής
Όπως μεταφέρει το seleo.gr, πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ έδωσαν μάχη με το νερό συνεπικουρούμενοι από συναδέλφους τους οι οποίοι προσέτρεξαν και από τους άλλους πυροσβεστικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, για να απεγκλωβίσουν από τα ορμητικά νερά ανθρώπους, κυρίως ηλικιωμένους που είχαν αποκλειστεί από την πρωτοφανή νεροποντή η οποία έπληξε την περιοχή του Θερμαϊκού και πρωτίστως τη Νέα Μηχανιώνα, την Επανομή και το Αγγελοχώρι.

Σε δύο μάλιστα περιπτώσεις, χρειάστηκε να μετακινηθούν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου βρίσκεται η έδρα της 2ηςΕΜΑΚ στη Ν.Μηχανιώνα και τα δύο ερπυστριοφόρα αμφίβια οχήματα που διαθέτει, για να απελευθερώσουν ηλικιωμένα άτομα, που είχαν αποκλειστεί στην περιοχή του Παγοποιείου Μηχανιώνας, αλλά και τους πυροσβέστες οι οποίοι είχαν μεταβεί εκεί για να τους βοηθήσουν και εγκλωβίστηκαν κι αυτοί από τα ποτάμια το νερό που κατέβαιναν προς τη θάλασσα.

Τα αμφίβια ερπυστριοφόρα της ΕΜΑΚ σώζουν εγκλωβισμένους στη Νέα Μηχανιώνα

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν προκειμένου να διασώσουν 24 άτομα που βρίσκονταν εγκλωβισμένα στα αυτοκίνητά τους σε ρέματα και κυρίως σε χείμαρρο που υπερχείλισε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πυροσβεστική έχει δεχτεί περίπου 500 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και υπόγεια και απεγκλωβισμούς.

Οι καταστροφές από την καταιγίδα στη Μηχανιώνα

Φωτογραφία: farosthermaikou.blogspot.gr

Φωτογραφία: farosthermaikou.blogspot.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, seleo.gr

Φωτογραφίες: thousandnews.gr, farosthermaikou.blogspot.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact