ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Αθηναίων: Όλα όσα έγιναν στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου


Η μεταγωγή Κασιδιάρη, η «πόρτα» στον Παναγιώταρο και οι πατερίτσες του Σπηλιωτόπουλου – Για νέο ξεκίνημα μίλησε ο Γιώργος Καμίνης

Σε ένα…. απόρθητο φρούριο μετατράπηκε το κτίριο του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9.84» στο Γκάζι, όπου φιλοξένησε την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας. Οι προσκεκλημένοι μετρημένοι στα δάχτυλα, η μεταγωγή του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη πραγματοποιήθηκε υπό τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ δεν έλειψαν κι οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν από στελέχη του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Από τις τρεις το μεσημέρι η περιοχή περιμετρικά του χώρου στο Γκάζι όπου θα πραγματοποιούνταν η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου της Πρωτεύουσας κατακλύστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙΑΣ ακροβολίστηκαν σε καίρια σημεία προκείμενου να αποτρέψουν επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής κι αντιφασιστικών οργανώσεων. Στις τέσσερις το μεσημέρι, μια ώρα πριν από την έναρξη της ορκωμοσίας είχαν προγραμματιστεί δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις. Στην οδό Πειραιώς, στην κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεων του ραδιοφωνικού σταθμού 9.84 συγκεντρώθηκαν περίπου 150 οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων πιο μακριά, στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την Πειραιώς βρίσκονταν μέλη αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν ούτε λεπτό οι… αντίπαλες πλευρές να έρθουν σε απόσταση αναπνοής.

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν τέσσερις και τέταρτο το μεσημέρι όταν έκαναν την εμφάνιση τους ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος και η κόρη του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής. Η Ουρανία Μιχαλολιάκου εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό που ηγούνταν ο Ηλίας Κασιδιάρης στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, όποτε βρέθηκε στο Γκάζι προκείμενου να ορκιστεί. Μάλιστα σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους επιτέθηκε στην ελληνική δικαιοσύνη:«Σήμερα ήρθε η απόφαση από την προσφυγή που είχε κάνει η μητέρα μου στο Συμβούλιο Εφετών για να μπορεί να βλέπει τον πατέρα μου παραπάνω από μια φορά το μήνα, κάτι το οποίο επιβάλλεται από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η δικαιοσύνη απάντησε πως όχι θα τον βλέπει μια φορά το μήνα κι έδειξε για ακόμα μια φορά το πρόσωπο της. Πόσο άδικη κι απάνθρωπη είναι».

Με πατερίτσες ο Σπηλιωτόπουλος

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι άρχισαν να προσέρχονται σταδιακά στο αμφιθέατρο του κτιρίου όπου θα πραγματοποιούνταν η ορκωμοσία. Πρώτος προσήλθε ο Γαβριήλ Σακελλάριδης, ενώ ακολούθησαν ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Νίκος Σοφιανός και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος περπατούσε με πατερίτσες και με νάρθηκα στο αριστερό του πόδι μετά το ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών στη Μύκονο.

Η μεταγωγή του Κασιδιάρη

Στις 16:25 στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου του ραδιοφωνικού σταθμού «9.84» έφτασε το όχημα που μετέφερε τον Ηλία Κασιδιάρη από τις φυλακές Κορυδαλλού, το οποίο συνοδεύονταν από περιπολικά της ελληνικής αστυνομίας. Η πόρτα από το ειδικό όχημα που χρησιμοποιείται για τις μεταγωγές των κρατουμένων άνοιξε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε την εμφάνιση του με μια προκλητική δήλωση:«Είπαμε να βάλουμε τους κλέφτες φυλακή, αλλά πρόλαβαν και μας έβαλαν αυτοί». Την ίδια ώρα ο Ηλίας Παναγιώταρος φώναζε στον συνάδελφο του:«Πάμε γερά». Αμέσως οι αστυνομικοί οδήγησαν τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε ένα δωμάτιο του κτιρίου του ραδιοφωνικού σταθμού, όπου κρατήθηκε εκεί μέχρι να ξεκινήσει η τελετή της ορκωμοσίας. Οταν δόθηκε το πράσινο φως για να μεταφερθεί στο αμφιθέατρο του 9.84 μεταφέρθηκε στον αμφιθέατρο συνοδευόμενος από τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι παρέμειναν δίπλα του καθ΄ όλη τη διάρκεια της τελετής.


«Πόρτα» στον Παναγιώταρο

Την ώρα που οι αργοπορημένοι δημοτικοί σύμβουλοι και προσκεκλημένοι συνωστίζονταν για να μπουν στην αίθουσα της ορκωμοσίας, ο Ηλίας Παναγιώταρος προσπάθησε να εισέλθει στο χώρο χωρίς όμως να έχει την απαραίτητη ειδική άδεια. Οι υπεύθυνοι του Δήμου Αθηναίων άφηναν μόνο όσους έχουν πάρει ειδική άδεια, ενώ χαρακτηριστικό των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που είχαν παρθεί είναι ότι λίγη ώρα πριν την έναρξη της ορκωμοσίας στο κτίριο έφτασαν αστυνομικοί με εκπαιδευμένο σκύλο και ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή όλους τους χώρους του κτιρίου. Ο Ηλίας Παναγιώταρος, διαπληκτίστηκε για αρκετή ώρα με τους υπευθύνους του δήμου Αθηναίων και τους αστυνομικούς που δεν τον άφηναν να εισέλθει στην αίθουσα, επικαλέστηκε τη βουλευτική του ιδιότητα ενώ ανέφερε τα εξής: “Όποιος ηλίθιος έδωσε αυτή την εντολή, θα πρέπει να ξέρει πως βάσει του Καλλικράτη, ένας εκλεγμένος βουλευτής μπορεί να παρακολουθεί χωρίς πρόσκληση τελετές ορκωμοσίας”. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν εννοεί το δήμαρχο Γ. Καμίνη απάντησε: “Οποιος την έδωσε. Αν ήταν ο Καμίνης ή οποιοσδήποτε άλλος, ναι είναι ηλίθιος”.

Καμίνης: «Η πενταετία που αρχίζει είναι ένα νέο ξεκίνημα»

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου ο οποίος στο χαιρετισμό του μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Γιώργο Καμίνη. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «περάσαμε μια δυσκολότατη τριετία που συνέπεσε με την περίοδο της χειρότερης κρίσης για την πόλη και τη χώρα. Ωστόσο η Αθήνα άντεξε, η κοινωνική συνοχή διατηρήθηκε» για να προσθέσει με έμφαση ότι «η πενταετία που αρχίζει είναι ένα νέο ξεκίνημα, αλλά και μια λογική συνέχεια. Έχουν μπει τα θεμέλια, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, αναλάβαμε κρίσιμες πρωτοβουλίες. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε από την αρχή».

Οι αριστερές παρατάξεις, καθώς και η νικήτρια παράταξη του επανεκλεγέντα δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, ενώ όλες οι υπόλοιπες, με θρησκευτικό όρκο.

Η επιστροφή στη φυλακή

Η ώρα είχε φτάσει έξι το απόγευμα ότι έπεσαν οι τίτλοι τέλους στην τελετή της ορκωμοσίας. Οι ορκισμένοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι άρχισαν να αποχωρούν από την αίθουσα, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οδηγούνταν προς το όχημα της υπηρεσίας μεταγωγών της ελληνικής αστυνομίας που θα τον μετέφερε και πάλι στο κελί του. Ο Ηλίας Παναγιώταρος αλλά και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί στο περιβάλλοντα χώρο του 9.84 και στην οδό Πειραιώς άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του προφυλακισμένου βουλευτή. Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέβηκε χαμογελώντας στο όχημα και η πομπή των αυτοκινήτων της ΕΛΑΣ ξεκίνησε με προορισμό τις φυλακές Κορυδαλλού.Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact