ΚΟΣΜΟΣ

Διώχνουμε την κυρία Κλούνει;

Ακόμα δεν την καλωσορίσαμε και την διώχνουμε την κυρία Κλούνει; Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωνει τη συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο που εργάζεται η Αμάλ Αλαμουντίν;

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της Daily Mail με τίτλο: «Αυλαία για τη νέα κυρία Κλούνεϊ;

Η δικηγορική εταιρεία της Αμάλ μπορεί να απομακρυνθεί από σύμβουλος αναφορικά με τα Ελγίνεια από τη στιγμή που η αριστερή νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αναθεωρεί τις συμφωνίες». Καθώς επίσης αναφέρει ότι η νέα διοίκηση του υπουργείου Πολιτισμού θα ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του νέου υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά στους Times του Λονδίνου.

Ο κ. Μπαλτάς είχε αποκαλύψει ότι η νέα κυβέρνηση είναι σε αναζήτηση «στρατηγικής» πάνω στην οποία θα στηριχθούν οι προσπάθειες της χώρας να επαναπατρίσει τα Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο. Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα της εφημερίδας ο κ. Μπαλτάς φαίνεται να είναι πρόθυμος ακόμη και «να την αλλάξει τελείως», αν αυτό κριθεί απαραίτητο.Βέβαια , η Daily Mail αναρωτιέται τι μπορεί να σημαίνουν αυτές οι δηλώσεις για την Αμάλ Αλαμουντίν και την νομική ομάδα την οποία εκπροσώπησε κατά την επίσκεψη της στην Αθήνα.

Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι το δικηγορικό γραφείο της Αλαμουντίν είχε βλέψεις συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης για το πως θα χειριστεί το θέμα με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Η εκστρατεία μας θα συνεχιστεί, αλλά η στρατηγική και το πώς θα κινηθούμε μπορεί να αλλάξει, αν αυτό χρειαστεί» είχε δηλώσει ο κ. Μπαλτάς στους Times του Λονδίνου. «Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ψάχνουμε τις λεπτομέρειες και αν δούμε ότι χρειάζεται να τις αλλάξουμε, θα το κάνουμε» πρόσθεσε.

Στο δημοσίευμα της Daily Mail επισημαίνεται ότι αυτές οι δηλώσεις έρχονται λίγες μέρες μετά την αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα και πως η αριστερή κυβέρνηση ψάχνει πηγές για να κάνει οικονομία. Ο αρθρογράφος σχολιάζει πως μπορεί η αμοιβή του δικηγορικού γραφείο και της συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ είναι μεγάλη, ωστόσο η Αμάλ και ο σύζυγος της προσδίδουν κύρος και δόξα στην Ελλάδα.

Εξάλλου, ο Κλούνεϊ και η Αμάλ είχαν υπερασπιστεί την χώρα μας και είχαν υποστηρίξει πως πρέπει να επαναπατριστούν τα έργα τέχνης.

Ο Μάρτιος είναι κρίσιμος μήνας καθώς λήγει η προθεσμία που έχει δώσει η Unesco στην βρετανική κυβέρνηση για να απαντήσει στην πρόταση της για διαιτησία του οργανισμού μεταξύ της Ελλάδας και της Βρετανίας σχετικά με το θέμα των Γλυπτών.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact