ΕΛΛΑΔΑ

Δίπλα στον καφέ… τα «φρουτάκια»

Η καφετέρια ήταν η… «βιτρίνα» ενός ακόμα μίνι- καζίνο που εντοπίστηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Πειραιά.

Μέσα στη καφετέρια συνελήφθησαν ένας 42χρονος Έλληνας, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και έξι ακόμα άτομα (4 Έλληνες και 2 αλλοδαποί), ηλικίας από 23 έως 64 ετών, ως παίκτες στα απαγορευμένα τυχερά παίγνια.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται –κατά περίπτωση– για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στα παίγνια και στην προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνεται επιπλέον 47χρονος, εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται για να συλληφθεί ως υπεύθυνος της επιχείρησης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 42χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε σε αυτό 29 υπολογιστές με λογισμικό τυχερών παιγνίων. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα είχαν εγκατασταθεί και λειτουργούσαν τρεις κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στον εξωτερικό χώρο και επτά εντός αυτού. Τα δεδομένα της καταγραφής αποθηκεύονταν σε ηλεκτρονικό καταγραφέα και η καταγραφή και συλλογή των δεδομένων εικόνας σε αρχείο γινόταν χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και χωρίς να έχει αναρτηθεί σχετική πινακίδα στο χώρο, ώστε να είναι ενήμεροι οι πελάτες – θαμώνες.

Επισημαίνεται ότι σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες (29χρονος υπήκοος Αλβανίας) έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του για τα αδικήματα της ληστείας και δήλωσης ψευδών στοιχείων. Επιπλέον, σε βάρος ενός ακόμα συλληφθέντα (23χρονος υπήκοος Συρίας) έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δέκα κάμερες.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στην Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών για φύλαξη.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact