ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλός «εφιάλτης» στη ΝΔ για τις κάλπες της Κυριακής

Πληροφορίες για προβλήματα στον πρόβα των εκλογών – Την Τετάρτη τα ασφαλιστικά μέτρα της αποκλεισθείσας εταιρίας

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Δημοκρατία μετά και τη χθεσινή πρώτη πρόβα της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων από τη Συγγρού, πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία αντιμετώπισε προβλήματα και αδυναμίες, γεγονός που έχει αναζωπυρώσει τη γκρίνια και τους φόβους στη ΝΔ για τυχόν νέο δεύτερο φιάσκο.

Η πρόβα της Κυριακής προέβλεπε ότι οι ταμπλέτες των εκλογών θα είχαν σταλεί σε όλες τις Νομαρχιακές, όπου θα βρίσκονταν ειδήμονες για να εκπαιδεύσουν τις εκλογικές επιτροπές. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη, καθώς οι ταμπλέτες ήταν λιγότερες από τις προβλεπόμενες για όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να μην λάβουν καν μέρος στην πρόβα των γαλάζιων εκλογών. Πέραν αυτού, πληροφορίες από τις Νομαρχιακές αναφέρουν πως οι εκπαιδευτές που αναμένονταν για να εξηγήσουν το σύστημα και τις ταμπλέτες στις εφορευτικές επιτροπές σε πολλές περιπτώσεις δεν εμφανίστηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα τα μέλη τους να φύγουν άπραγα.

Πάντως, στις Νομαρχιακές Επιτροπές που είχαν αποσταλεί ταμπλέτες διαπιστώθηκε ότι η σύνδεση με τον κεντρικό server δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, γεγονός που αποτιμάται θετικά ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, καθώς οι ελλείψεις που εντοπίστηκαν στην πρόβα θεωρείται πως δεν θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα.

Πάντως, την ίδια ώρα στη Νέα Δημοκρατία, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και του ίδιου του μεταβατικού προέδρου, Γιάννη Πλακιωτάκη, πλέον άπαντες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η αποκλεισθείσα εταιρία, Έξυπνα Συστήματα, η οποία αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη.

Η εταιρία Genius Systems (Έξυπνα Συστήματα), η οποία αποκλείστηκε από τη διαδικασία προς όφελος της Vodafone που ανέλαβε την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις από την πλευρά των υπευθύνων της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό να ανατεθεί ο διαγωνισμός στην Vodafone, και ζητεί τη ματαίωση των εκλογών μέχρι τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής.

Όπως αναφέρεται στο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και στην αίτηση των ασφαλιστικών, η Genius Systems ανταποκρίθηκε εμπρόθεσμα στους όρους του διαγωνισμού υποβάλλοντας οικονομική και τεχνική προσφορά κόστους 545.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της δαπάνης 115.000 για την απασχόληση εξειδικευμένων χειριστών.

Επικαλείται μάλιστα την ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) με τον Ιωάννη Παπαϊωάννου της αρμόδιας υπηρεσίας της ΝΔ και τηλεφωνήματα «ακόμη και με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ» την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την εταιρία, η υποβληθείσα πρόταση ήταν δεσμευτική για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου και ήταν οικονομικότερη κατά τουλάχιστον 150.000 ευρώ σε σχέση με τις 750.000 ευρώ που θα δοθούν στην Vodafone.

Περαιτέρω η εταιρεία υποστηρίζει ότι το τελικό κόστος θα υπερβεί το 1,2 εκατ ευρώ από τη στιγμή που θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι 1.900 περίπου χρήστες υπολογιστών εκείνη τη μέρα. Αποκαλύπτει δε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου απέστειλε επιστολές διαμαρτυρίας και στους 4 υποψηφίους αρχηγούς της ΝΔ.

Από τη λεωφόρο Συγγρού εμφανίζονται καθησυχαστικοί για το θέμα, υπογραμμίζοντας πως δεν συντρέχουν λόγοι να υπάρξει νέα αναβολή της εκλογικής διαδικασίας. Συγκεκριμένα, κύκλοι του μεταβατικού προέδρου Γιάννη Πλακιωτάκη τόνιζαν το Σάββατο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ουσιαστικά μία ιδιωτική εταιρία, η οποία δεν υποχρεούται να καταφύγει στην φθηνότερη λύση, άρα δεν υφίσταται κάποιο θέμα.

Όπως και να έχει, το μέλλον των εκλογών θα φανεί την Τετάρτη που συζητείται η προσφυγή της εταιρίας Genius Systems στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα πάντως, ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος με ανάρτησή του πολιτικοποιεί το θέμα, τονίζοντας ότι κάποιοι δεν θέλουν εκλογές. «Κάποιοι κάνουν τα πάντα για να μη γίνουν εκλογές στη ΝΔ ή προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τον κόσμο γιατί δεν θέλουν μεγάλη συμμετοχή. Θέλουν ένα κόμμα μικρό και κλειστό. Δεν θα τους περάσει όσες παρεμβάσεις και να κάνουν…», γράφει ο κ. Παπαμιμίκος στο Facebook.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact