ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διχασμένα γενέθλια για το ΠΑΣΟΚ: Βενιζέλος – Σημίτης απαντούν στον Παπανδρέου


Τι θα πει στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Για την «αρχή της Αλλαγής» που θέλει να κάνει ο Βενιζέλος το sms που απευθύνεται στους οπαδούς του κόμματος – Σε ποια γραμμή αναμένεται να κινηθεί ο πρώην πρωθυπουργός

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να απαντήσει πολιτικά χωρίς να ρίξει λάδι στη φωτιά για όσα συνέβησαν την Δευτέρα  –

Με σαφείς αιχμές για την προσωπική στρατηγική, που επέλεξε ο Γιωργος Παπανδρέου και το κλιμα διχασμού που καλλιεργεί στο ΠΑΣΟΚ, θα ειναι η ομιλία του Ευαγγελου Βενιζελου στην αποψινή επίσημη εκδήλωση του Κινήματος στο Ζάππειο για την επέτειο των 40 χρόνων απο την ίδρυσή του.

Η εκδήλωση θα γίνει στον ιδιο χώρο, που το βράδυ της Δευτέρας οπαδοί του κ. Παπανδρέου αποδοκίμασαν έντονα τον κ. Βενιζελο, φωνάζοντας μάλιστα συνθήματα κατα της… Δεξιάς.

Ο κ. Βενιζέλος έχει πρόθεση να απαντήσει πολιτικά στα όσα ειπώθηκαν προχθές, χωρις όμως να ρίξει λάδι στη φωτιά με ακρότητες. Ωστόσο ειναι αποφασισμένος να προκαλέσει τον κ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να κάνει τις επιλογές του. Θα καταδικάσει δε τις συμπεριφορές που προσβάλλουν την ιστορική πορεία της παράταξης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κ. Βενιζέλος δεν υιοθετεί εισηγήσεις στελεχών του να σκληρύνει περαιτερως τη στάση του έναντι του κ. Παπανδρέου, χρησιμοποιώντας ακόμη και καταστατικά μέτρα, οπως μια διαγραφή, για την οποία μίλησε ο Λεωνιδας Γρηγοράκος.

Απαντώντας εμμέσως στα περι νέας αρχής, που είπε ο κ. Παπανδρέου, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κάνει λογο για «αλλαγή» στα SMS όπου στέλνει στα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποψινή εκδήλωση.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Σας περιμένουμε στη γιορτή των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, 3 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Ζάππειο, για την αρχή της Αλλαγής που θέλουμε να δούμε».

Παρέμβαση Σημίτη
Στην ίδια πλευρά με τον κ.  Βενιζελο έναντι του κ. Παπανδρέου αναμένεται να ταχθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημιτης, ο οποιος θα δωσει το παρών στην εκδήλωση και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Είναι σαφές ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο τις κινήσεις και τη γενικότερη τακτική του κ. Παπανδρέου. Στην παρούσα φάση θεωρεί αναπόφευκτη τη συνεργασία με τη ΝΔ για την εφαρμογή των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών. Άλλωστε δικής του επιρροής είναι και ο νυν υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά ο προκάτοχός του Γιάννης Στουρνάρας. Σε κάθε δε περίπτωση θα εκφράζει την πλήρη στήριξή του στις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα για την δημοσιονομική εξυγίανση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Το μεταρρυθμιστικό του στίγμα είναι βέβαιο ότι θα το διατυπώσει σε όλους τους τόνους.

Υπό αυτή την έννοια ο κ. Σημίτης αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλει η σημερινή ηγεσία του Κινήματος. Από την άλλη, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να ταχθεί υπέρ της υπέρβασης του σημερινού ΠΑΣΟΚ και να στηρίξει τις πρωτοβουλίες ανασύνθεσης και ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως η κίνηση των «58», φυσικά και η «Ελιά» συνέδραμε με παρεμβάσεις του στις διεργασίες αυτές
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact