ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία η Βλάβη; Τα σενάρια για το θάνατο του Μαυρίκου

Τα 60 λεπτά (από περίπου τις 13:30 έως τις 14:30) που η μαύρη Porsche Cayenne έμεινε σταθμευμένη σε δρόμο του Αμαρουσίου πριν το πάρει ο Παναγιώτης Μαυρίκος και βγει στην Αττική Οδό, μπήκαν στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν υπήρξε δολιοφθορά που οδήγησε στην ανάφλεξη του πανάκριβου SUV.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσημη αναγνώριση του πτώματος θα γίνει σήμερα με την μέθοδο του DNA, καθώς το πτώμα είναι πλήρως απανθρακωμένο. Το ενδεχόμενο έκρηξης ή δολιοφθοράς στο πολυτελές όχημα δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα, ωστόσο φαίνεται να αποδυναμώνεται από τα πρώτα ευρήματα των στελεχών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να προσανατολίζονται περισσότερο στην εκδοχή του δυστυχήματος.

Ο 42χρονος εκδότης είχε επαγγελματικό ραντεβού και άφησε το όχημα κοντά στο σημείο του ραντεβού (γνωρίζουν το δρόμο αλλά δεν ξέρουν το ακριβές σημείο όπου στάθμευσε) και οι αναλυτές της Ασφάλειας προσπαθούν μέσω των καμερών να διαπιστώσουν αν μέσα στην περίπου μία ώρα που το αυτοκίνητο ήταν αφύλακτο κάποιος το πλησίασε ή αν υπάρχουν ύποπτες κινήσεις.

Στις 14:48, οι κάμερες που βρίσκονται στην γέφυρα του κόμβου της Μεταμόρφωσης εντοπίζουν το όχημα του Παναγιώτη Μαυρίκου να κινείται στην αριστερή λωρίδα του ρεύματος προς Ελευσίνα. Κάποια στιγμή το όχημα, μεταξύ των κόμβων Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης, ελαττώνει ταχύτητα, παρατηρείται ένας μικρός ελιγμός, το όχημα προσκρούει «ομαλά» στο διάζωμα, σέρνεται 10 περίπου μέτρα πάνω σε αυτό και στη συνέχεια ακινητοποιείται. Κάνοντας ζουμ και μεγέθυνση εντοπίζεται διαρροή καυσίμων κάτω από τον κινητήρα του οχήματος και ταυτόχρονη ανάφλεξη πυρκαγιάς κάτω από όλο το όχημα και το καπό της μηχανής.

Διακρίνονται οι προσπάθειες του άτυχου οδηγού να ανοίξει την πόρτα του η οποία όμως ανοίγει ελάχιστα καθώς έχει φρακάρει στο τσιμεντένιο διάζωμα. Υπάρχουν κάποιες θολές εικόνες ότι προσπαθεί να βγει από την πλευρά του συνοδηγού αλλά δεν τα καταφέρνει καθώς το όχημα έχει τυλιχθεί ολοκληρωτικά στις φλόγες. Σε αυτές τις εικόνες δεν εντοπίζεται προσπάθεια διερχόμενων οδηγών να τον απεγκλωβίσουν.

Αξιωματικοί ΕΛΑΣ: «Ενα πολύ περίεργο δυστύχημα»

Οι αρμόδιοι της ΕΛΑΣ ερευνούν πάντως με ιδιαίτερη προσοχή τα αίτια του ατυχήματος, συμπεριλαμβανομένης και εκείνου της δολιοφθοράς. Ωστόσο, από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν έχουν βρεθεί υπολείμματα/ίχνη από εμπρηστικό μηχανισμό.

«Είναι ένα πολύ, μα πάρα πολύ περίεργο ατύχημα» είπαν σύμφωνα με το iefimerida.gr, υψηλόβαθμες πηγές της ΕΛΑΣ που είδαν το υλικό από της κάμερες της Αττικής οδού.

«Ή κάτι παθολογικό του συνέβη και ακινητοποίησε το αμάξι του ή κάτι κατάλαβε ότι τρέχει με το αυτοκίνητο και σταμάτησε» λένε υψηλόβαθμες πηγές της ΕΛΑΣ. Πιθανολογούν ότι ο οδηγός μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά πανικοβλήθηκε ή έχασε τις αισθήσεις του.

Τα ερωτήματα που ζητούν άμεση απάντηση είναι πολλά. Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την υπόθεση καθώς αν αποδειχτεί ότι υπάρχει δολιοφθορά στο μαύρο Porsche Cayenne τότε θα πρέπει να απαντήσουν στο ποιος ήθελε τον Παναγιώτη Μαυρίκο νεκρό. Για τον λόγο αυτό, αναλύεται η συμπληρωματική δικογραφία για την υπόθεση των εκβιασμών, θα ζητηθούν από τον δικηγόρο του κ. Αλέξη Κούγια οι μηνύσεις που ετοίμαζε σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων έτσι ώστε να αναζητηθούν ενδείξεις για το εάν και ποιοι ήθελαν να σβήσουν τον εκδότη από το χάρτη. Μέχρι στιγμής και τα δύο σενάρια και αυτό της βλάβης και αυτό της δολιοφθοράς συγκεντρώνουν τις ίδιες πιθανότητες αφού δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να κλίνει στη μια ή την άλλη εκδοχή.

Τέλος, οι αστυνομικοί περιμένουν να πρώτα αποτελέσματα από τα εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου έχει σταλεί η σορός του εκδότη προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου και σε τι κατάσταση ήταν ο 42χρονος.

Τα δύο σενάρια

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί επιχειρώντας να διαπιστώσουν σε τι οφείλεται η απώλεια ελέγχου του οχήματος και η πρόσκρουση-σύρσιμο στο διάζωμα, είδαν δεκάδες φορές το βίντεο στο σημείο λίγο πριν το σύρσιμο και τη ακινητοποίηση. Δεν αποκλείουν να υπήρξε κάποια υποβόσκουσα φωτιά από βραχυκύκλωμα ή άλλο τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε αναθυμιάσεις και καπνούς που εισήλθαν στην καμπίνα του οχήματος προκαλώντας έντονη δυσφορία ακόμη και προσωρινή απώλεια των αισθήσεων του οδηγού, η οποία επέφερε την πρόσκρουση, διαρροή καυσίμου και φωτιά.

Ένα άλλο ενδεχόμενο, που εξετάζεται σοβαρά από τους αστυνομικούς, είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος εξαιτίας κάποιου παθολογικού αίτιου, να υπέστει κάποιο έμφραγμα, ισχαιμικό επεισόδιο. Αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής προκειμένου να έχουν μια σαφή εικόνα και για αυτή την πιθανότητα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact