ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Ζάκυνθος: Επέστρεψαν για να τον σκοτώσουν

Η δολοφονία της «Καλλέργαινας», της… «βασίλισσας» των οίκων ανοχής στην Αθήνα, μια ληστεία-«μαμούθ» με 550.000 ευρώ σε βάρος του νυν δημάρχου Ζακύνθου, μια κατάθεση που «έκαψε» τους δράστες της, έναν αξιωματικό της Ασφάλειας και έναν 29χρονο Αλβανό, μία ανθρωποκτονία, εκρήξεις, εμπρησμοί, εκβιασμοί και ναρκωτικά που σχετίζονταν με τη «μαφία» της Ζακύνθου.

Στις παραπάνω υποθέσεις είχε κατηγορηθεί, αθωωθεί, εμπλακεί, σχετιστεί το 54χρονο θύμα της χθεσινής μαφιόζικης εκτέλεσης, με το άδειασμα μιας… γεμιστήρας πολεμικού καλάσνικοφ στο κέντρο της Ζακύνθου. Μετά τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του το περσινό καλοκαίρι, όπου είχε χάσει τη ζωή της η 37χρονη σύζυγός του, ο 54χρονος επιχειρηματίας Διονύσης (Ντίμης) Κορφιάτης είχε δώσει νέες καταθέσεις, μιλώντας με ονόματα και κίνητρα των δραστών, που είχαν επιδιώξει την εξόντωσή του.

Ανάμεσα σε αυτόν τον όγκο των υποθέσεων και περιστατικών, αλλά και πιθανών νέων υποθέσεων, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ζακύνθου και το κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούν τους «εντολείς», τους «εκτελεστές» και τα κίνητρά τους.

«Ψυχροί» και… αδιάφοροι

Το ασημί Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες έφτασε στις 11:30 στη συμβολή των οδών Φιλικών και Κολυβά στο κέντρο της Ζακύνθου. Στη συγκεκριμένη διεύθυνση στεγάζεται γραφείο Πληροφορικής και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, το οποίο είχε επισκεφτεί ο 54χρονος. Εξω από το γραφείο βρισκόταν ο συνοδός ασφαλείας του επιχειρηματία.

Ο συνεπιβάτης του οχήματος κατέβηκε με το καλάσνικοφ στα χέρια και πυροβόλησε πρώτα προς το μέρος του σωματοφύλακα, χωρίς όμως να βρει στόχο. Στη συνέχεια ξεκίνησε να πυροβολεί προς το εσωτερικό της επιχείρησης πλησιάζοντας προς την είσοδο. Από τα πυρά τραυματίστηκε θανάσιμα ο 54χρονος, ενώ τα θραύσματα χτύπησαν ελαφρά τον ιδιοκτήτη του γραφείου, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Διαφυγή

Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν και μερικά λεπτά αργότερα έβαλαν φωτιά στο όχημα διαφυγής, το οποίο εγκατέλειψαν σε τοποθεσία πίσω από το νεκροταφείο Αμπελοκήπων, περίπου 6 χλμ. μακριά από το σημείο της δολοφονίας. Μέσα στο αυτοκίνητο είχαν αφήσει το καλάσνικοφ το οποίο πιθανόν χρησιμοποίησαν στη δολοφονία. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ενδεχομένως οι δύο άνδρες διέφυγαν στη συνέχεια με σκάφος από το νησί, με το Λιμενικό να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό τους. Την ίδια ώρα έχει ζητηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τη «σάρωση» των επικοινωνιών στο νησί της Ζακύνθου, ερευνώνται παροδικές διαμονές υπόπτων και ενοικιάσεις οχημάτων και σκαφών.

Η πρώτη φορά

Ηταν η δεύτερη δολοφονική επίθεση με στόχο τον γνωστό επιχειρηματία του νησιού μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο. Τον περασμένο Ιούνιο, η 37χρονη σύζυγός του είχε πέσει νεκρή όταν άγνωστοι δράστες, που φορούσαν λευκά κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα (προσομοίαζαν σε αστυνομικούς), προσέγγισαν το ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή στη Λιθακιά Ζακύνθου και πυροβόλησαν με 45άρι πιστόλι προς το μέρος του. Η μία από τις σφαίρες έπληξε θανάσιμα τη γυναίκα, ενώ ο 54χρονος τραυματίστηκε σοβαρά, κατάφερε όμως να γλιτώσει από την επίθεση. Και τότε, κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είχε μεταφερθεί στη Ζάκυνθο για να συνδράμει στις έρευνες.

Οι εμπλοκές του

Ο 54χρονος είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της Βάιας Ζήση, της μεγαλύτερης ιδιοκτήτριας οίκων ανοχής στην Αθήνα. Αγνωστοι την είχαν εκτελέσει στις 18 Απριλίου 2004 έξω από το σπίτι της στα Πατήσια. Μαζί είχαν συνεργαστεί στην πρώτη αγορά ξενοδοχείου που είχαν κάνει στη Ζάκυνθο, κάτι που είχε κινήσει τις υποψίες των Αρχών.

Η «Καλλέργαινα», όπως την αποκαλούσαν καθώς ο πρώτος οίκος ανοχής ιδιοκτησίας της ήταν στην οδό Καλλέργη, τρεις ημέρες πριν από τη δολοφονία της είχε επιστρέψει από τη Ζάκυνθο, όπου είχε πάει να πάρει χρήματα που της χρωστούσαν. Η επιταγή… 603.000 ευρώ δεν βρέθηκε ποτέ. Ο 54χρονος, που είχε κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία αλλά και ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός, αθωώθηκαν το 2010.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2016, είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές όταν με κατάθεσή του είχε «φωτογραφήσει» τους ενόχους στη ληστεία-«μαμούθ» των 550.000 ευρώ σε βάρος του νυν δημάρχου Ζακυνθίων, Νικήτα Αρετάκη. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο καθώς ως δράστες της ληστείας προφυλακίστηκαν αξιωματικός της Ασφάλειας Ζακύνθου με τον Αλβανό συνεργό του.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact