ΚΟΣΜΟΣ

ΔΟΜ: Θετικό βήμα η συμφωνία για το προσφυγικό στην ΕΕ

«Τα κέντρα για τους πρόσφυγες θα πρέπει να δημιουργηθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Προειδοποίησε όμως ότι τα ελεγχόμενα κέντρα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες θα πρέπει να δημιουργηθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ΔΟΜ εξέφρασε την «ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την αλληλεγγύη και την ομοφωνία που προέκυψε» από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οποιαδήποτε λύση βρεθεί για το μεταναστευτικό, πρόσθεσε η υπηρεσία του ΟΗΕ, θα πρέπει να είναι αμιγώς ευρωπαϊκή και θα πρέπει να βοηθά τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής των προσφύγων και των μεταναστών, και κυρίως την Ιταλία.

Ωστόσο «δεν μιλάμε για εξωτερικά κέντρα» στα οποία θα συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για να εξετάζεται το αίτημά τους για παροχή ασύλου, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ.

«Τα κέντρα αυτά θα πρέπει να βρίσκονται στην Ευρώπη», υπογράμμισε, ενώ εξέφρασε την «ανυπέρβλητη» ανησυχία του οργανισμού για το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν πλατφόρμες αποβίβασης προσφύγων και μεταναστών στη Λιβύη εξαιτίας της κατάστασης ασφαλείας στη χώρα.

Από την πλευρά της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) σχολίασε: «Χαιρετίζουμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα οδηγεί σε μεγαλύτερη συνεργασία και μια πιο εναρμονισμένη προσέγγιση στην παροχή ασύλου και επίσης οποιοδήποτε αποτέλεσμα θέτει ως προτεραιότητα και στο επίκεντρό του τη διάσωση ζωών στη θάλασσα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact