ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δωρεάν ρεύμα σε φτωχές οικογένειες ζητά το ΚΚΕ

Τέσσερις τροπολογίες με κοινωνικό πρόσημο κατέθεσε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γγ του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. Οι τροπολογίες κατατέθηκαν στο σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και προβλέπουν:

– Τη διαγραφή οφειλών των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας προς τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και αύξηση της μηνιαίας δωρεάν παροχής ρεύματος.

– Την παροχή δωρεάν και πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Την παροχή ενός γεύματος ημερησίως στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού.

– Τη διαγραφή χρεών των σχολικών επιτροπών και των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, θέρμανση).

Ως προς την πρόταση διαγραφής οφειλών των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας προς τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και αύξηση της μηνιαίας δωρεάν παροχής ρεύματος, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι για τα νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στο 50% της μέσης ετήσιας ενεργειακής κατανάλωσης. Επίσης, επισημαίνει ότι την τελευταία περίοδο, τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τους λαϊκούς καταναλωτές γνώρισαν απανωτές σημαντικές αυξήσεις, που έχουν καταστήσει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σε πανάκριβη πολυτέλεια.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για την παροχή δωρεάν και πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς όλους και χωρίς προϋποθέσεις, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει μία τέτοια ρύθμιση επιτακτική στις παρούσες συνθήκες, δηλαδή με 1,5 εκατομμύρια άνεργους, με χιλιάδες ασφαλισμένους να αδυνατούν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα για δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους να αδυνατούν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Για την πρόταση παροχής ενός γεύματος ημερησίως στους μαθητές, το ΚΚΕ επισημαίνει όλες τις έρευνες που δείχνουν ότι μεγεθύνεται διαρκώς ο αριθμός των παιδιών που βρίσκονται σε συνθήκες φτώχιας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact