ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κλείδωσε»: «Δώρο Χριστουγέννων» για ευάλωτους – Οι 6 ενισχύσεις που θα δοθούν μέχρι τα Χριστούγεννα

«Κλειδώνει» στα μέσα Νοεμβρίου η τελική απόφαση για το ποσό που θα πάρουν οι ευάλωτες ομάδες, αλλά και αν θα αφορά χαμηλοσυνταξιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, πρόκειται για μία νέα επιταγή ακρίβειας 200 – 250 ευρώ η οποία θα αφορά σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και μη επιδοτούμενους άνεργους, ενώ μένει να κριθεί αν θα ενταχθούν και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί ωστόσο στα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τα έσοδα του Οκτωβρίου.

Οι παροχές

Μέχρι τα Χριστούγεννα χιλιάδες νοικοκυριά θα λάβουν οικονομικές ενισχύεις μέσω έκτακτης ή μόνιμης παροχής.

1. Market Pass 2: Όσοι δικαιούχοι υπέβαλαν αίτηση έως 31/10 θα λάβουν – ίσως και σήμερα – τα χρήματα για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ενώ όσοι κάνουν αίτηση έως 8/01/2024 η ενίσχυση θα δοθεί έως 15 Ιανουαρίου. Οι ψηφιακές κάρτες θα μείνουν ενεργοποιημένες έως 29 Φεβρουαρίου 2024.

2.Αγροτικό πετρέλαιο: Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το 2023

3.Yοuth Pass: Την Πέμπτη 9/11 ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις. Περίπου 200 χιλιάδες νέοι και νέες ηλικίας 18 και 19 ετώ θα λάβουν οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ έως τις 10 Δεκεμβρίου με τη μορφή ψηφιακής κάρτας.

4.Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα myΘέρμανση και οι αιτήσεις υποβάλλλονται έως τις 8/12. Έως τις 22 Δεκεμβρίου θα γ΄νει η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης των 100 – 1.000 ευρώ. Αυτό αφορά τους δικαιούχους του προηγούμενου έτους. όσοι έλαβαν διπλάσιο επίδομα πέρυσι, καθώς γύρισαν την πλάτη σε φυσικό αέριο ή ήταν νέοι δικαιούχοι, η προκαταβολή ορίζεταθ στο ήμιση του συνολικού επιδόματος που τους είχε καταβληθεί.

5. Εφάπαξ επίδομα σε συνταξιούχους: Σε 750.000 συνταξιούχους με προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρώ θα δοθεί έκτακτο επίδομα 100- 200 ευρώ ανάλογα με το ύψος των συντάξιμων αποδοχών.

6. Αυξήσεις σε ευάλωτα νοικοκυριά: Αναπροσαρμόζεται κατά 8% το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για 225.000 ευάλωτα νοικοκυριά. Έτσι όσοι σήμερα, λαμβάνουν 200 ευρώ θα λάβουν 216 ευρώ, όσοι παίρνουν 300 ευρώ θα πάρουν 324 ευρώ και όσοι παίρνουν 400 ευρώ θα λάβουν 432 ευρώ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact