ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ 7 ΔΙΣ. ΕΝΤΟΣ 48 ΩΡΩΝ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ 7 ΔΙΣ. ΕΝΤΟΣ 48 ΩΡΩΝ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Ο Τσίπρας ζητάει επειγόντως 7 δισ. ευρώ για να γλιτώσει την χρεοκοπία σε μία συμφωνία-γέφυρα αποκαλύπτει το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δίνει τη μάχη για να πείσει ότι οι νέες ελληνικές προτάσεις μπορούν να αποτελέσουν βάση συμφωνίας.

Να σημειωθεί ωστόσο πως όπως μετέδωσε το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τραπεζικό σύστημα, υποχρεώνει την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε αγωνιώδη έκκληση για βοήθεια προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η κυβέρνηση Τσίπρα αιτείται άμεσης οικονομικής βοήθειας, ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, εντός των επόμενων 48 ωρών.

Δηλώσεις Υπουργών

Ο κ. Σόιμπλε προσερχόμενος σήμερα στη συνεδρίαση του Eurogroup δήλωσε πως “μέχρι τώρα η Αθήνα λέει ότι δεν θέλει πρόγραμμα, αλλά χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχει δυνατότητα στα πλαίσια της Ευρωζώνης να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Η Αθήνα να δούμε τι θα μας πει. Οποιος γνωρίζει τις ευρωπαϊκές συνθήκες ξέρει τι πρέπει να πει και τι να κάνει”.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ φάνηκε ηπιότερος προς την Αθήνα. «Εάν τώρα σβήσουμε τα χρέη, χωρίς να αλλάξει κάτι θεμελιωδώς στην Ελλάδα, δε θα κερδίσουμε τίποτα. Θα μπορούσε κανείς να συζητήσει την πιθανότητα να μειωθεί το χρέος, αφού πρώτα η ελληνική κυβέρνηση δείξει ότι εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις», είπε ο Αντικαγκελάριος

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις του τόνισε ότι περιμένει τις προτάσεις της Ελλάδος, εκτιμώντας ότι θα είναι αξιόπιστες. Σημείωσε χαρακτηριστικά «δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα πρέπει πρώτα να ακούσουμε από την Αθήνα ποιό σχεδιάζει να είναι το επόμενο βήμα της για να φτάσουμε σε μια συμφωνία. Να δούμε την πρότασή της, να εξετάσουμε αν είναι αξιόπιστη και να προχωρήσουμε. Θα πιάσουμε το νήμα από την αρχή».

Παράλληλα ο κ. Μοσκοβισί προσερχόμενος στην συνεδρίαση τόνισε πως κανείς δεν επιθυμεί ένα Grexit. Διαφωνούμε σε πολλά, αλλά όλοι είμαστε διατεθειμένοι να κλείσει μια συμφωνία. Οι Έλληνες μίλησαν την Κυριακή αλλά πρέπει να ακουστούν και οι άλλοι στην Ευρωζώνη.

Yanis… no more

Η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup που ξεκινάει από στιγμή σε στιγμή, καθώς ήδη άρχισε η προσέλευση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, δεν περιλαμβάνει Γιάνη Βαρουφάκη, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος τον διαδέχτηκε, καλείται να δώσει μια οριακή μάχη με τους Υπουργούς Οικονομικών των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης, για να πείσει ότι οι νέες προτάσεις τις οποίες κομίζει η ελληνική κυβέρνηση, μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστη βάση συζήτησης και διαπραγμάτευσης, με ορίζοντα την επίτευξη συμφωνίας.

Μιας συμφωνίας που η ελληνική πλευρά αναζητεί εναγωνίως, καθώς το… οξυγόνο τελειώνει, μετά τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει το “κούρεμα” στα ενέχυρα των ελληνικών ομολόγων, παρόλο που διατήρησε αμετάβλητο τον ELA.

Το τρέχον 24ωρο εκπνέει η… ψυχολογική προθεσμία των 48 ωρών, που είχε θέσει η κυβέρνηση Τσίπρα για την επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους, ώστε να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση από την πλευρά της ΕΚΤ, και να φανεί φως στο βάθος του τούνελ, ώστε να ανοίξουν οι κλειστές τράπεζες, και να αποκατασταθεί η κανονικότητα στην αγορά.

Στο Eurogroup διεξάγεται το… πρώτο ημίχρονο του αγώνα δρόμου για την επίτευξη συμφωνίας και το τέλος του δράματος για την Ελλάδα. Με τους Ευρωπαίους να μην δείχνουν να βιάζονται, όπως φάνηκε και από την πρωινή ομιλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο λόγος πλέον στον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους υπόλοιπους ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης. Κυρίως δε… στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact