ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Έως τον Ιούνιο οι υποχρεώσεις και μετά οι μεγάλες αλλαγές

«Έχουμε ήδη υλοποιήσει πάνω από το 50% των δράσεων που προβλέπονται στη συμφωνία με τους εταίρους»

Το ασφαλιστικό είναι μεγάλο εθνικό ζήτημα για αυτό και είναι υπεύθυνο αλλά και αναγκαίο να επιδιώκονται ευρύτερες συναινέσεις και διάλογος, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά το διάλογο. «Προτεραιότητά μας δεν είναι συγκυριακά δάνεια ψήφων για να περάσει το ένα ή το άλλο νομοσχέδιο, αλλά μια συστράτευση για τα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως το Ασφαλιστικό, με σύμμαχο τις δυνάμεις της κοινωνίας» υπογραμμίζει.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «έχουμε συνείδηση των δυσκολιών και των προβλημάτων και δεν πάσχουμε από το σύνδρομο της αυτάρκειας».

Ειδικότερα, για το θέμα του ασφαλιστικού, δηλώνει ότι «τώρα που ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρέπει να στραφούμε στην ανακεφαλαιοποίηση του Ασφαλιστικού καθώς χωρίς ισχυρή αποθεματική βάση, κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν θα είναι βιώσιμο».

Σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είπε πως «μέσα στον Ιανουάριο κλείνουν οι όποιες εκκρεμότητες. Αμέσως μετά προχωρούμε στην πρώτη αξιολόγηση και στη συνέχεια στη συζήτηση για το χρέος. Έχουμε ήδη υλοποιήσει πάνω από το 50% των δράσεων που προβλέπονται στη συμφωνία με τους εταίρους».

«Μέχρι τον Ιούνιο θέλουμε να έχουμε τελειώσει με το 80% των συμφωνηθέντων, ώστε από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 να αφοσιωθούμε στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μιας εξεταστικής επιτροπής για το PSI, τονίζοντας ότι δεν «είναι ούτε απειλή, ούτε θέμα ανταλλαγής πυρών. Είναι υποχρέωση της Βουλής…».

Τέλος, σημειώνει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της κυβέρνησης είναι συμπαγής, διότι έχει νωπή και συγκεκριμένη λαϊκή εντολή, ενώ επαναλαμβάνει πως το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης αφορά στις μεγάλες αλλαγές που θα χαράξουν τη νέα πορεία της χώρας και θα δημιουργήσουν τις βάσεις της μεταμνημονιακής Ελλάδας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact