ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας: Υπάρχει σχέδιο επιβράδυνσης των μεταναστευτικών ροών από τα νησιά

«Εάν δεν βρεθούν ενδιάμεσες λύσεις θα υπάρξει χάος»

«Από το κλείσιμο των συνόρων έχει επιβαρυνθεί το λιμάνι του Πειραιά και η κυβέρνηση έχει καταφέρει να στεγάσει σε ειδικούς χώρους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Δρίτσας τόνισε πως «έχει γίνει εφικτό ένα καλό επίπεδο σίτισης, διαμονής και καθαριότητας στους χώρους αυτούς».

Σημείωσε δε πως υπάρχει «σχέδιο επιβράδυνσης των ροών από τα νησιά στην Ηπειρωτική Ελλάδα, έως ότου ετοιμαστούν τα νέα κέντρα φιλοξενίας».

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, συμφωνήθηκε με τις πλοιοκτήτριες εταιρίες να μην εξαντλούν τις επόμενες 3-4 ημέρες τα εισιτήρια μεταφοράς προσφύγων από τα νησιά, ενώ τα τρία ναυλωμένα πλοία θα παραμείνουν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο το επόμενο τριήμερο και θα φιλοξενούν εκεί ταυτοποιημένους πρόσφυγες.

Σημείωσε δε πως «εάν δεν βρεθούν ενδιάμεσες λύσεις για το προσφυγικό θα υπάρξει χάος». Όπως επισήμανε, οι ελληνικές αρχές ενημερώνουν τους πρόσφυγες ότι δεν έχουν πρόσβαση στα βόρεια σύνορα της χώρας και πως δεν έχει κανένα νόημα να πάνε στην Ειδομένη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact