ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυναμική υπέρ του ευρωσκεπτικισμού βλέπει ο Κύρτσος

«Σαρώνει τα 3/4 της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

«Υπάρχει μία δυναμική υπέρ του ευρωπαϊκού ευρωσκεπτικισμού και του ακροδεξιού αντιευρωπαϊσμού, η οποία σαρώνει τα 3/4 της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία, ο κ. Κύρτσος αναφέρθηκε και σε αντίστοιχα αποτελέσματα εκλογών στην Αυστρία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία, εκτιμώντας ότι «έχουμε μία τάση, η οποία ενισχύεται από το προσφυγικό- μεταναστευτικό, διότι είναι οι λιγότερο αναπτυγμένοι που φοβούνται ότι το προσφυγικό θα μπερδέψει την κοινωνία τους και οι περισσότερο αναπτυγμένοι που θεωρούν ότι με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες θα αμφισβητηθεί η οικονομική και κοινωνική τους επιτυχία».

«Κόλλησε το τρομοκρατικό στη δυναμική που είχε ήδη η Λεπέν, που ανέβαινε σταδιακά και έχουμε πια πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα, τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν με δημοκρατικούς πολιτικούς όρους, τους επόμενους 6-12 μήνες η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταματήσει να είναι αυτή που γνωρίζουμε», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «η Λεπέν π.χ. λέει “έξω από το ευρώ” και μπορεί με ένα grexit το ευρώ να συνεχίσει, αλλά αν αποσυρθεί η Γαλλία από το ευρώ, τελειώνει και το ευρώ».

Σημείωσε ακόμη ότι «δεν υπάρχει στρατηγική στην ΕΕ, διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα ημιτελές οικοδόμημα», το οποίο, όπως είπε, έχει προχωρήσει στα οικονομικά, αλλά δεν έχει κοινή πολιτική σε ζητήματα όπως η εξωτερική πολιτική και άμυνα.

Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ, ο κ. Κύρτσος επισήμανε ότι «το πρόβλημά μας είναι η κρίση στρατηγικής, έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας, πού θέλουμε να πάμε, πώς θα πάμε, ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε, τι λάθη κάναμε, δεν ξέρουμε τίποτα», εκτιμώντας ότι «ανάλογα με το ποιος θα βγει είναι και οι πιθανότητες να αντιμετωπιστεί η κρίση, εάν γίνουν οι σωστές κινήσεις και υπάρξει μια επανεκκίνηση μπορεί και να σωθούμε».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact