ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύσκολα


Ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τον κ. Αναστασιάδη να αποδεχθεί τις συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ – Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος διαπίστωσε αμηχανία και σύγχυση στη διαχείριση της παρούσας φάσης του Κυπριακού

Στη διεξαγωγή τριήμερης συνάντησης του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου πριν τη μετάβαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ συμφώνησε το Συμβούλιο Αρχηγών Κομμάτων την Παρασκευή, όπως δήλωσε στη Λευκωσία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνεδρία του σώματος.

Εξάλλου, την Παρασκευή οι ηγέτες των κομμάτων ενημερώθηκαν από τον κ. Αναστασιάδη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με ειδικότερη έμφαση στην πρόσφατη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, καθώς επίσης και στις συναντήσεις, τις συζητήσεις και τις αποφάσεις για κοινή δράση που λήφθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι «συμφωνήθηκε τριήμερη συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου πριν από τη μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών».

Ανέφερε ακόμη ότι μετά από αίτημα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων συμφωνήθηκε επίσης ενημέρωση σε κλειστή συνεδρία της Βουλής για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Απογοήτευση κομμάτων

Ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τον κ. Αναστασιάδη να αποδεχθεί τις συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ στο Κυπριακό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο θα υποχρεωθεί ο Ντερβίς Έρογλου να πάρει θέση.’Όπως είπε ο κ. Κυπριανού, «αν θέλει πραγματικά να στριμώξουμε την τουρκική πλευρά και αν θέλει να δημιουργήσουμε προοπτική για να υπάρξει έδαφος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, να αποδεχθεί τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μεταξύ Χριστόφια – Ταλάτ διατηρώντας ακέραιο το δικαίωμα στον εαυτό του στα κεφάλαια εκείνα που έχει έντονες απόψεις να διαπραγματευτεί περαιτέρω».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος διαπίστωσε αμηχανία και σύγχυση στη διαχείριση της παρούσας φάσης του Κυπριακού από τον Πρόεδρο της Αναστασιάδη. Ο κ.Παπαδόπουλος επεσήμανε την απουσία εναλλακτικών σχεδιασμών προς αντιμετώπιση των σχεδιασμών της τουρκικής πλευράς να οδηγήσει τις συνομιλίες για Κυπριακό επί της διαδικασίας και της ουσίας  σε αδιέξοδο.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact