ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε.Ε. με ορθή κατανομή προσφύγων θέλουν Ελλάδα-Λουξεμβούργο

Δίωρη συνάντηση είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου Νίκος Κοτζιάς και Ζαν ‘Ασελμπορν και στη συνέχεια έδωσαν συνέντευξη Τύπου, μετά και τις συναντήσεις σε επίπεδο αντιπροσωπειών.

Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες εξέφρασαν την κοινή αντίληψή τους για τα βασικά ζητήματα της Ε.Ε., την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, της ανεργίας αλλά και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Με αντικείμενο τις προτεραιότητες της λουξεμβουργιανής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2015, οι δύο υπουργοί, που συνδέονται, όπως ανέφεραν και με προσωπική φιλία, επιβεβαίωσαν τις κοινές τους θέσεις για μία Ευρώπη που θα πρέπει να έχει αφενός ένα ορθό σύστημα υποδοχής και κατανομής προσφύγων και παράνομων μεταναστών και αφετέρου συνεκτικότητα και ισχυρούς μηχανισμούς κοινωνικής προστασίας.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact