ΚΟΣΜΟΣ

Ε.Λέκκας για σεισμό στην Τουρκία: «33 φορές μεγαλύτερος από εκείνον του 2020 – Οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος μεταβαίνει στην Τουρκία μετά από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε μεταξύ άλλων πως «Στο Ελαζίγ το 2020 ο σεισμός ήταν κλίμακας 6,6 Ρίχτερ. Ο σημερινός είναι 33 φορές μεγαλύτερος».

Να σημειωθεί πως η αποστολή βοήθειας της Ελλάδας για την Τουρκία που αποχώρησε πριν από λίγο, αποτελείται από ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα.

Eπίσης, την ομάδα συνοδεύει ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, 5 γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

«Σε 3 ώρες θα είμαστε εκεί. Οι διασωστικές προσπάθειες θα είναι κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες γιατί γίνονται συνέχεια μετασεισμοί και βλέπουμε μπροστά μας κτίρια να καταρρέουν» είπε λίγο πριν την αναχώρηση για Τουρκία ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

O κ. Λέκκας εκτίμησε ότι «είναι μια κατάσταση που προήλθε από ένα τεράστιο ρήγμα 1.000 χιλιομέτρων. Ένα ρήγμα που ενεργοποιήθηκε στον πρώτο σεισμό στα πρώτα 200 και στον δεύτερο στα άλλα 200 από τα Άδανα μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα. Να σπεύσω να πω ότι δεν έχει σχέση με το ρήγμα της Ανατολίας που επηρεάζει τον ελληνικό χώρο».

Και συμπλήρωσε: «Στο Ελαζίγ το 2020 ο σεισμός ήταν κλίμακας 6,6 Ρίχτερ. Ο σημερινός είναι 33 φορές μεγαλύτερος. Οι επιπτώσεις εκτιμάμε ότι θα είναι μεγάλες. Ο κίνδυνος ακόμα είναι υψηλός, υπάρχει θέμα τρωτότητας κτιρίων. Κακές κατασκευές. Είναι και θέμα εδάφους. Είναι πολλοί οι παράγοντες για να πέσει ένα κτίριο».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact