ΚΟΣΜΟΣ

Εάν ο Nord Stream δεν λειτουργήσει η Ευρώπη θα εκδώσει δελτία για το φυσικό αέριο

Η Ευρώπη θα χρειαστεί να εκδώσει δελτία για το φυσικό αέριο για να καλύψει τη χειμερινή ζήτηση θέρμανσης, αν ο αγωγός Nord Stream δεν επαναλειτουργήσει μετά το τέλος των εργασιών συντήρησης, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται την Ineos Group.

«Φαίνεται αρκετά άσχημη η εικόνα για τον φετινό χειμώνα όσον αφορά το αν θα φτάσουμε στους στόχους που χρειαζόμαστε για την αποθήκευση», δήλωσε ο Brian Gilvary, εκτελεστικός πρόεδρος της Ineos Energy, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Αν ο Nord Stream 1 δεν επιστρέψει στην λειτουργία του, αυτό θα είναι αναπόφευκτο. Σίγουρα θα δούμε δελτία στην Ευρώπη».

Οι εταιρείες στη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία θα επιδιώξουν να περιορίσουν τη χρήση φυσικού αερίου σε περίπτωση που ο Nord Stream παραμείνει κλειστός, δήλωσε ο Gilvary.

Ο αγωγός, ο οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, τέθηκε εκτός λειτουργίας για τις προγραμματισμένες ετήσιες εργασίες συντήρησης αυτή την εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών ότι η Μόσχα θα τον κρατήσει κλειστό σε αντίποινα για τις κυρώσεις στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η Ineos, ένας από τους μεγαλύτερους χρήστες φυσικού αερίου στην Ευρώπη, έκλεισε συμφωνία τον περασμένο μήνα για την αγορά 1,4 εκατ. τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ετησίως από τον αμερικανικό εξαγωγέα Sempra για δύο δεκαετίες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact