ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Έχετε αναρωτηθεί τι θα συνέβαινε εάν έσκαγε πυρηνική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας;

Σε λίγες ημέρες (6,9 Αυγούστου) συμπληρώνονται 74 χρόνια απο την πρώτη, και μοναδική στην ιστορία, χρήση ατομικών όπλων κατά των ιαπωνικών πόλεων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι που ως συνέπεια είχαν τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αθώων ανθρώπων.

Πρόκειται για τις δυο ατομικές βόμβες που χρησιμοποίησε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, τον Αύγουστο του 1945 κατά των δυο ιαπωνικών πόλεων προκειμένου – όπως ισχυρίστηκε αργότερα ο πρόεδρος, Χάρι Τρούμαν- να τερματιστεί πιο γρήγορα ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Οι δύο βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν προκάλεσαν κατά την έκρηξή τους περίπου 70.000 θανάτους στην Χιροσίμα και περίπου 74.000 στο Ναγκασάκι ενώ οι θανάτοι που προήλθαν τα επόμενα χρόνια στις δυο πόλεις από την έκθεση των κατοίκων τους στην ραδιενέργεια είναι ανυπολόγιστοι.

Έχετε όμως ποτέ αναρωτηθεί τι θα συνέβαινε εάν έσκαγε μια βόμβα ανάλογου μεγέθους με αυτές που πυροδοτήθηκαν στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι στο κέντρο της Αθήνας; σίγουρα η σκέψη και μόνο προκαλεί τρόμο και το ερώτημα μπορεί σχετικά εύκολα να λυθεί μέσω μιας εφαρμογής στην ιστοσελίδα nuclearsecrecy.com τις συνέπειες μιας τέτοιας έκρηξης.

Στη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί κανείς να εισάγει το ακριβές μέρος που θα γίνει η έκρηξη, την γόμωση της βόμβας καθώς επίσης και κάποιες άλλες παραμέτρους όπως το υψόμετρο που θα γίνει η πυροδότηση. Κατόπιν «πυροδοτεί» την βόμβα με ένα κλικ και αμέσως βλέπει τις συνέπειες της «πυροδότησης».

Μπορεί απο μια άποψη η παραπάνω δυνατότητα να έχει δόση χιούμορ, εαν όμως γινόταν στην πραγματικότητα, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Δείτε εδώ τις συνέπειες της έκρηξης

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact