ΚΟΣΜΟΣ

«Έχουμε πρόβλημα με τα Ελληνικά Rafale», λέει Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής

Με το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα ασχολούνται τα ΜΜΕ στην Τουρκία, καθώς η αγορά των μαχητικών Rafale φαίνεται ότι προκαλούν στην Άγκυρα.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός, όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ, έγκειται στον νέο συσχετισμό δυνάμεων που διαμορφώνεται σε αέρα και θάλασσα.

Μιλώντας στο CNN Turk, στρατιωτικός αναλυτής ανέφερε ότι με την αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale η Ελλάδα έχει αποκτήσει αεροπορική υπεροχή έναντι των τουρκικών μαχητικών σε αερομαχίες ένας προς έναν.

Στο ίδιο πάνελ βρίσκονταν απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, οι οποίοι δεν είπαν τίποτα και μ’ αυτόν τον τρόπο επιβεβαίωσαν επί της ουσίας τα λεγόμενά του στρατιωτικού αναλυτή.

«Τα Rafale έχουν αποκτήσει υπεροχή απέναντι στην Τουρκία»

«Η Τουρκία πράγματι αντιλήφθηκε τις απειλές που δημιουργούν τα μαχητικά Rafale. Όπως και τις απειλές που δημιουργούν οι φρεγάτες Belharra όπως και των υποβρυχίων Type 214 όπως και για την αντιαεροπορική άμυνα» ανέφερε ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής, Αμπντουλάχ Αγάρ μιλώντας στο CNN Turk. «Η Τουρκία ήδη εργάζεται για την αμοιβαιότητα.

Όμως πρέπει να πούμε κάτι με τα μαχητικά Rafale έχουν αποκτήσει μια υπεροχή απέναντι στην Τουρκία. Με εναλλακτικές καλύπτουμε αυτή την υπεροχή, όμως υπάρχει πρόβλημα στην ισορροπία δυνάμεων ένα προς ένα», πρόσθεσε.

Η αγορά γαλλικών μαχητικών Rafale από την Ελλάδα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους Τούρκοι αξιωματούχοι όπως ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ «ξεσπαθώνει» συχνά κατά των ελληνικών εξοπλισμών και δεν έχει διαστάσει στο παρελθόν να κάνει και συστάσεις στην Αθήνα ότι δεν μπορεί να δαπανά τόσα χρήματα σε δύσκολες οικονομικά περιόδους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact