ΚΟΣΜΟΣ

«Έχουμε πρόβλημα με τα Ελληνικά Rafale», λέει Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής

Με το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα ασχολούνται τα ΜΜΕ στην Τουρκία, καθώς η αγορά των μαχητικών Rafale φαίνεται ότι προκαλούν στην Άγκυρα.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός, όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ, έγκειται στον νέο συσχετισμό δυνάμεων που διαμορφώνεται σε αέρα και θάλασσα.

Μιλώντας στο CNN Turk, στρατιωτικός αναλυτής ανέφερε ότι με την αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale η Ελλάδα έχει αποκτήσει αεροπορική υπεροχή έναντι των τουρκικών μαχητικών σε αερομαχίες ένας προς έναν.

Στο ίδιο πάνελ βρίσκονταν απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, οι οποίοι δεν είπαν τίποτα και μ’ αυτόν τον τρόπο επιβεβαίωσαν επί της ουσίας τα λεγόμενά του στρατιωτικού αναλυτή.

«Τα Rafale έχουν αποκτήσει υπεροχή απέναντι στην Τουρκία»

«Η Τουρκία πράγματι αντιλήφθηκε τις απειλές που δημιουργούν τα μαχητικά Rafale. Όπως και τις απειλές που δημιουργούν οι φρεγάτες Belharra όπως και των υποβρυχίων Type 214 όπως και για την αντιαεροπορική άμυνα» ανέφερε ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής, Αμπντουλάχ Αγάρ μιλώντας στο CNN Turk. «Η Τουρκία ήδη εργάζεται για την αμοιβαιότητα.

Όμως πρέπει να πούμε κάτι με τα μαχητικά Rafale έχουν αποκτήσει μια υπεροχή απέναντι στην Τουρκία. Με εναλλακτικές καλύπτουμε αυτή την υπεροχή, όμως υπάρχει πρόβλημα στην ισορροπία δυνάμεων ένα προς ένα», πρόσθεσε.

Η αγορά γαλλικών μαχητικών Rafale από την Ελλάδα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους Τούρκοι αξιωματούχοι όπως ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ «ξεσπαθώνει» συχνά κατά των ελληνικών εξοπλισμών και δεν έχει διαστάσει στο παρελθόν να κάνει και συστάσεις στην Αθήνα ότι δεν μπορεί να δαπανά τόσα χρήματα σε δύσκολες οικονομικά περιόδους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact