ΚΟΣΜΟΣ

EE: Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να βρουν το κουράγιο να τερματίσουν την παράλογη βια


Ανακοίνωση του Χέρμαν Βαν Ρομπάι εξ ονόματος των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Άλλη μια έκκληση για άμεσο τερματισμό της αιματοχυσίας στη Λωρίδα της Γάζας απηύθυναν την Κυριακή ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε μια κοινή δήλωσή τους εξ όνοματος των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δύο άνδρες κάνουν λόγο για μια μόνο λύση μέσω διαπραγματεύσεων «που θα βασίζεται σε δύο κράτη που ζουν δίπλα δίπλα και σέβονται το ένα το άλλο».

«Η Γάζα υποφέρει από αφόρητα δεινά ήδη εδώ και τρεις εβδομάδες τα οποία έχουν στοιχίσει πολλές ζωές, ανάμεσά τους και πολλών γυναικών και παιδιών. Αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως. Καταδικάζουμε έντονα τις συνεχιζόμενες ρίψεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, οι οποίες απειλούν τον λαό του. Αναγνωρίζουμε το νόμιμο δικαίωμα στην άμυνα, όμως πρέπει να διέπεται από την αναλογικότητα. Υπάρχουν στόχοι τους οποίους δεν μπορούν να επιτύχουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις», εκτίμησαν οι δύο άνδρες.

«Γι’ αυτό τον λόγο ενώνουμε τις φωνές μας με αυτούς που ζητούν από τις δύο πλευρές να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες. Είμαστε έτοιμοι να διευκολύνουμε τις διαπραγματεύσεις. Οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί ηγέτες πρέπει να βρουν το κουράγιο να τερματίσουν αυτή την παράλογη βία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι ζήτησε από το Ισραήλ να τερματίσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Γάζα και να άρει τον αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο Ουάνγκ έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι από το Κάιρο.

«Οι δύο πλευρές, οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνοι, πρέπει να παύσουν πυρ άμεσα και ολοκληρωτικά, περιλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών, των χερσαίων επιχειρήσεων και των ρίψεων ρουκετών, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποι και η ειρήνη στην περιοχή», είπε ο κινέζος υπουργός.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact