ΚΟΣΜΟΣ

Εφιαλτικό σενάριο για τον κορονοϊό στην Ιταλία: Μπορεί να προκαλέσει ακόμη και πάνω από 1.000.000 νεκρούς

«Αν η νόσος δεν περιοριστεί, μπορεί να νοσήσει μέχρι και το 60% του πληθυσμού»

Οι Ιταλοί επιστήμονες τονίζουν ότι οι επόμενες οκτώ ημέρες θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊου.

Ο επιδημιολόγος Βάλτερ Ριτσάρντι, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας, μέσω της εφημερίδας La Stampa ζητά από τους Ιταλούς «να μείνουν μέσα στο σπίτι όσο περισσότερο μπορούν». Ο επιστήμονας εξηγεί επίσης ότι, αν ο ιός συνεχίσει να μεταδίδεται με τόσο ταχείς ρυθμούς, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στα νοσοκομεία, αφού μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ασθένειας ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς και τη μόλυνση μέχρι και του 60% του πληθυσμού.

Ο Ριτσάρντι εκτιμά ωστόσο ότι «το σενάριο αυτό θα παραμείνει υποθετικό και μόνον, αν επικρατήσει η ατομική ευθύνη και οι νέοι περιορίσουν την κοινωνική τους ζωή αποκλειστικά σε εξόδους σε ανοικτούς χώρους, με ιδιαίτερη προσοχή στην συμπεριφορά τους και στους κανόνες υγιεινής».

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα La Stampa, αυτό που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί είναι η περαιτέρω αύξηση της πίεσης επί των ιταλικών μονάδων εντατικής θεραπείας, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να θεραπεύονται τόσο οι ασθενείς του κοροναϊού, όσο και εκείνοι οι οποίοι υποφέρουν από άλλες σοβαρές παθήσεις.

Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και ματαίωση δημόσιων εκδηλώσεων στη Σλοβενία

Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονoϊού που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 16 ανακοίνωσε η Σλοβενία, λαμβάνοντας πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη της διάδοσης της νόσου, μεταξύ των οποίων και η ματαίωση δημόσιων εκδηλώσεων.

Ο υπουργός Υγείας Άλες Σάμπεντερ δήλωσε ότι παρά την ακύρωση των δημόσιων εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους, κάποιοι αγνόησαν τη σχετική απόφαση, θέτοντας σε κίνδυνο εκατοντάδες πολίτες και λειτουργώντας ανεύθυνα. Κάλεσε, δε, τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών.

Στην περιοχή Μετλίκα, ένας γιατρός που βρέθηκε θετικός στον κορονoϊό και είχε έρθει σε επαφή με μεγάλο αριθμό πολιτών, νοσηλεύεται και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Οι πολίτες που είχαν έρθει σε επαφή με τον γιατρό τέθηκαν σε απομόνωση και υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Εξάλλου, αρκετές σχολές και τμήματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων προχώρησαν σε αναστολή της λειτουργίας τους ή την απομακρυσμένη διδασκαλία μέσω ίντερνετ.

Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Νιγηρία

Οι αρχές της Νιγηρίας ανακοίνωσαν σήμερα το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονoϊού στη χώρα, όπως έγραψε ο υπουργός Υγείας Οσάγκι Εχανίρε στο Twitter.

Το πρώτο κρούσμα ήταν ένας Ιταλός που έφτασε στο Λάγκος στις 24 Φεβρουαρίου από το Μιλάνο με πτήση των Turkish Airlines μέσω της Κωνσταντινούπολης. Την επομένη της άφιξής του στη Νιγηρία ταξίδεψε στην πολιτεία Ογκούν όπου είναι η εργασία του και πέρασαν δύο ημέρες προτού διαγνωστεί ως φορέας του SARS-CoV-2 και τεθεί σε καραντίνα.

Αυτό το κρούσμα, το πρώτο στην υποσαχάρια Αφρική, προκάλεσε ανησυχία για ξέσπασμα επιδημίας στο Λάγκος, μια πόλη με 20 εκατομμύρια κατοίκους. Όμως μέχρι σήμερα παρέμενε το μοναδικό επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Νιγηρία.

Ο Εχανίρε εξήγησε στην ανάρτησή του: «Το νέο κρούσμα εντοπίστηκε στην πολιτεία Ογκούν και είναι επαφή του πρώτου, ένα από τα 40 άτομα που βρίσκονταν σε καραντίνα, και παρακολουθείται στενά. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή».

Ο επιθεωρητής υγείας της πολιτείας του Λάγκος, ο Ακίν Αμπαγιόμι, είχε δηλώσει το Σάββατο ότι οι αρχές της Νιγηρίας αντιμετωπίζουν «κάποια προβλήματα» στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τους ανθρώπους που ήταν στην ίδια πτήση με τον Ιταλό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact