ΚΟΣΜΟΣ

Εφιάλτης στις ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 10.000 νεκρούς – 347.000 κρούσματα

Ξεπέρασαν τους 10.000 οι θάνατοι στις ΗΠΑ από τον νέο κορονοϊό. Δραματική η κατάσταση στη Νέα Υόρκη.

Οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις 10.000 σήμερα, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ειδικότερα, από την πανδημία έχουν χάσει τη ζωή τους 10.335 άνθρωποι, από τα συνολικά 347.003 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πλέον στην τρίτη θέση της λίστας με τους περισσότερους καταγεγραμμένους θανάτους, μετά την Ιταλία (15.877) και την Ισπανία (13.055), ενώ εξακολουθούν να είναι και η χώρα με τα περισσότερα περιστατικά Covid-19 παγκοσμίως.

Σκέψεις για προσωρινούς τάφους
Αξίζει να σημειωθεί πως δημοτικός σύμβουλος της Νέας Υόρκης – της πλέον πληττόμενης πόλης στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής – δήλωσε σήμερα, πως ενδέχεται να χρειαστεί σύντομα, η πόλη να θάβει προσωρινά τους νεκρούς της πανδημίας σε ένα δημοτικό πάρκο, λόγω της απουσίας επαρκών δυνατοτήτων στα νεκροτομεία.

Εξάλλου, ο αριθμός των νεκρών στην αμερικανική μεγαλούπολη, επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, εκτινάχθηκε τις τελευταίες 10 ημέρες, φθάνοντας νωρίτερα σήμερα τους 2.475 νεκρούς.

Μάλιστα, ο Μαρκ Λεβίν, που εκλέγεται στο βόρειο Μανχάταν, έγραψε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter ότι σύντομα θα γίνονται «προσωρινές ταφές». «Αυτό θα γίνεται πιθανόν χρησιμοποιώντας ένα δημοτικό πάρκο για τις ταφές. Θα ανοιχτούν τάφροι χωρητικότητας 10 φερέτρων» συμπλήρωσε.

Το tweet σύντομα έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των νεοϋορκέζικων ΜΜΕ, αναγκάζοντας τον Λεβίν να προβεί σε «διευκρινίσεις» και να εξηγήσει ότι η χρήση ενός πάρκου δεν αποτελεί παρά μονάχα ένα σχέδιο, «που δεν θα εφαρμοστεί εάν ο αριθμός των νεκρών μειωθεί αρκετά» τις επόμενες ημέρες. Επίσης νωρίτερα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο είχε αναφερθεί σε «προσωρινές ταφές».

«Δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες», πρόσθεσε. Επιπλέον, οι νεκροί δεν αυξάνονται μόνο στα νοσοκομεία, υπογράμμισε ο Λεβίν. Πριν από την κρίση, 20-25 άνθρωποι πέθαιναν καθημερινά στα σπίτια τους στη Νέα Υόρκη. Τώρα, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 200-215, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact