ΚΟΣΜΟΣ

Έφτιαξαν ουρανοξύστη 57 ορόφων σε 19 ημέρες (Βίντεο)

«Συναρμολογούσαν» τρεις ορόφους την ημέρα!

Μία κατασκευαστική εταιρεία στην Κίνα διεκδικεί τον τίτλο του ταχύτερου κατασκευαστή στον κόσμο, αφού κατάφερε να ανεγείρει ουρανοξύστη 57 ορόφων μέσα σε 19 εργάσιμες ημέρες!

Συγκεκριμένα, η εταιρεία “Broad Sustainable Building Co” ολοκλήρωσε την κατασκευή του κτηρίου Mini Sky City στην Changsha της επαρχίας Hunan μέσα σε 19 ημέρες «συναρμολογώντας» τρεις ορόφους την ημέρα. Η εταιρεία αυτή, που έχει τη φιλοδοξία να φτιάξει τον υψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο με 220 ορόφους μέσα σε τρεις μήνες, ολοκλήρωσε το Mini Sky City σε δύο «δόσεις», λόγω του κακού καιρού.

«Με την παραδοσιακή μέθοδο χτίζουν έναν ουρανοξύστη τούβλο το τούβλο αλλά με τη δική μας μέθοδο απλά συναρμολογούμε τα κομμάτια», τόνισε μηχανικός της εταιρείας στο ΑΡ.

Τέτοιες modular προσεγγίσεις στην κατασκευή κτηρίων έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες όπως τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Οι επικριτές της μεθόδου λένε, πάντως, πως με τον τρόπο αυτό οι πόλεις θα καταλήξουν να έχουν την ίδια όψη.

Ωστόσο, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια μέθοδο που αξίζει να αναπτυχθεί επειδή μπορεί να γίνει ένας ασφαλής και αξιόπιστος τρόπος ταχείας ανέγερσης κτηρίων.

Ο ουρανοξύστης Μini Sky City διαθέτει 19 αίθρια, 800 διαμερίσματα και χώρους γραφείων για 4.000 εργαζόμενους και θα βγει προς πώληση το Μάιο. Πρόκειται για ασφαλή κατασκευή ανθεκτική και στους σεισμούς.

Η κατασκευαστική εταιρεία αφιέρωσε 4μιση μήνες κατασκευάζοντας τα 2.736 «κύτταρα» πριν αρχίσει η ανέγερση του κτηρίου. Οι πρώτοι 20 όροφοι ολοκληρώθηκαν πέρσι και οι υπόλοιποι 37 τις 17 πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου φέτος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact