ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικό δικαστήριο… hi-tech: Σε οθόνη προβλήθηκαν η νέα και η παλιά λίστα Λαγκάρντ – Τι υποστήριξε η δικηγόρος του Διώτη

Προβολή των αρχείων της παλιάς λίστας σε αντίγραφο αλλά και αυτής που ήρθε για δεύτερη φορά από τη Γαλλία έγινε πριν από λίγο στο Ειδικό Δικαστήριο, προκειμένου να έχουν οι δικαστές μία εικόνα των ηλεκτρονικών αρχείων, αλλά και αυτών που διεγράφησαν.

O Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου σε μια αποστροφή του λόγου του σχολίασε την προβολή της νέας και της παλιάς λίστας Λαγκάρντ λέγοντας με χιούμορ ότι «ούτε στις ΗΠΑ δεν γίνονται τέτοια πράγματα».

Η προβολή των αρχείων έγινε με τη βοήθεια του ειδικού πραγματογνώμονα της ΕΛΑΣ Απ. Δελτσίδη. Κατά τη διάρκεια της προβολής διαπιστώθηκε ότι η παλιά λίστα είχε 2059 ονόματα ενώ η νέα 2062.

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα είχε ανεβεί η Γαλάτεια Μανέ, δικηγόρος και πρώην συνεργάτης του Γ. Διώτη. 

Η κ. Μανέ, κλήθηκε, καθώς ο Γ. Διώτης είχε ζητήσει την βοήθειά της προκειμένου να μεταγράψει το ένα usb σε άλλο. Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, το usb που μετέγραψε ήταν αυτό που του είχε δώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου πριν φύγει από το Υπουργείο Οικονομικών.

«Λίγες μέρες αφού ανέλαβα τα καθήκοντα μου με κάλεσε ο κ. Διώτης αν ξέρω να περάσω αρχεία από ένα usb σε άλλο usb. Μου έδωσε χρήματα, πήγα και αγόρασα ένα usb από κατάστημα απέναντι, όπως και το έκανα. Μπήκα στο γραφείο και σε έναν υπολογιστή κινητό του γραφείου του μετέγραψα στο καινούργιο usb αυτό που μου έδωσε. Δε μου είπε ποτέ τι περιείχε το usb. Δεν κάναμε καμία συζήτηση για το θέμα» είπε η δικηγόρος.

Η κ. Μανέ ρωτήθηκε εάν της ζητήθηκε ποτέ να διαγράψει αρχεία κατά την μεταγραφή του usb.  «Ποτέ δε μου ζήτησε ο κ. Διώτης να καταστρέψω ή να αλλοιώσω οτιδήποτε. Δεν συζητήσαμε ποτέ για το περιεχόμενο, για το οποίο δεν έχω εικόνα» είπε.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε και για τις γνώσεις του Γ. Διώτη σχετικά με τους υπολογιστές. «Συμπέρανα  ότι για να μου ζητάει να το κάνω μάλλον δεν ήξερε να το κάνει».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact