ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είμαστε μαζί με την κυβέρνηση αν αφήσει τους μαξιμαλισμούς»

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ουσιαστικά απειλεί τη ρευστότητα των τραπεζών. Θα πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε μια μεγάλη μάχη στο Eurogroup για να γυρίσουμε το παιχνίδι και νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο πρακτορείο Ρόιτερς ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση για να δοθεί και να κερδηθεί η μάχη στο Eurogroup. Και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης με τα άλλα κόμματα.

«Ο κ. Τσίπρας, ο νικητής των εκλογών, ο πρωθυπουργός, νομίζω ότι πρέπει να πάρει μια πρωτοβουλία, στο εσωτερικό μέτωπο. Να συζητήσει, δηλαδή, με αυτούς που μπορεί να είναι σύμμαχοι σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας. Πιστεύω ότι έχει φτάσει η ώρα για μια εθνική συνεννόηση γιατί ο χρόνος της Ελλάδας λιγοστεύει επικίνδυνα», είπε.

Τόνισε δε ότι «έφτασε η στιγμή, η κυβέρνηση να εγκαταλείψει μαξιμαλιστικές θέσεις και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Αν το κάνει αυτό, αν “πατάει” δηλαδή στην πραγματικότητα, είμαστε μαζί της».

Επισήμανε ακόμη ότι «πρέπει να προσπαθήσουμε, αυτήν τη φορά χωρίς καθυστέρηση, να δούμε πίσω από την “κουρτίνα” της θριαμβολογίας που έχει δημιουργηθεί» και υπογράμμισε:

«Το Ποτάμι έχει καταθέσει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση για τη διαπραγμάτευση. Μια πρόταση ρεαλιστική, η οποία παράλληλα μας απομακρύνει από τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς να μας οδηγεί σε βήμα στο κενό».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact